Top Channel/ Ulet pritshmëria ekonomike! Raporti evropian: Qeveria të shkurtojë shpenzimet publike
16/05/2022 19:43

Komisioni Europian ka ulur pritshmëritë për rritjen ekonomike të Shqipërisë në 2.7%, nga 3.7% që kishte parashikuar më herët në raportin e nëntorit. Rishikimi për ngadalësimin e ekonomisë lidhet me ndikimin e luftës edhe në vendin tonë, që ka sjellë një rritje të fortë të çmimeve, veçanërisht të ushqimeve, karburanteve dhe energjisë. Kjo thekson Komisioni Europian ka shtuar pasiguritë dhe pritet të frenojë konsumin dhe investimet private, ndërsa qeveria rrezikon të ngarkohet me një nivel të lartë të borxhit publik për shkak të kostove të rritura nga importi i energjisë elektrike dhe subvecnionimit të faturave të energjisë. Në kushte të tilla, presioni për arkën e shtetit do të rritet theksohet në raport dhe qeveria do të detyrohet që të shkurtojë shpenzimet publike. “Kostoja e lartë e subvencioneve dhe rritja e mbështetjes sociale që pritet për vitin 2022 do të vonojë uljen e deficitit buxhetor në 2.7% të Prodhimit të Brendshëm Bruto deri në vitin 2023, kur raporti i borxhit publik parashikohet të ulet në 70.9 %.” Ndërsa inflacioni që aktualisht ka prekur normën më të lartë në 20 vjet , sipas raportit të Komisionit Europian do të qëndrojë mbi objektivin e bankës qendrore prej 3% dhe do të luhatet këtë vit rreth 5% për t’u ulur gradualisht vitin e ardhshëm.

Top Channel/ Fiskalizimi, mungojnë 35 mijë biznese! Biznesi i vogël: Kostot shtesë rreth 1 mijë euro
25/06 16:50
Top Channel/ Amnistia fiskale/ Mund të deklarohen prona dhe para deri në dy milionë euro
24/06 19:38
Top Channel/ Amnistia për konsultim/ Kufiri për deklarim vullnetar dy milionë euro
24/06 09:28
Top Channel/ Bien shitjet, dyqanet e pakicës punojnë me lista borxhesh
21/06 12:14
Top News- Çmimi i naftës bie ndjeshëm në burse/ Në Shqipëri përkthehet në vetëm 4 lekë më lirë
18/06 16:23
Top Channel/Absurditeti me grurin!Fermeri italian: Tregtarët shqiptarë blejnë grurin e tyre në Itali
18/06 12:23
Top News-Rritja e naftës, Berisha-U thellua kriza/‘Bordi komunist po zhvat xhepat e shqiptarëve’
17/06 21:49
Top Channel/ Paga minimale/ Shqipëria e parafundit në rajon. Në krye qëndron Mali i Zi
17/06 19:43
Top News- Nafta ‘fluturon’ me çmim rekord/ Benzina bie me 2 lekë, nuk ndryshon gazi
17/06 16:53
Top Channel/ Gjoba të reja informaliteti/Kush nuk deklaron pagën duhet të paguajë 200% mbi detyrimet
17/06 15:34
Top Channel/ Shtohen taksat për të vetëpunësuarit, nga 1 janari do taksohen në mënyrë progresive
16/06 19:42
Top News-Çmimet e larta nxjerrin qytetarët në shesh/Rikthehen protestat e përditshme
15/06 22:40
Top Channel/ Integrimi i të kthyerve/ Programi për të kthyerit nga zonat e konfliktit
14/06 19:54
Top Channel/ Presion për të përdorur kartat! Bankat kërkojnë kufizime për blerjet me para në dorë
14/06 19:52
Top Channel/ Shtohen ndërmarrjet e reja. Shumica me pronarë italianë dhe grekë, 600 u hapën vjet
12/06 20:00
Top Channel/ Rriten kostot e ndërtimit.Ndërtuesve iu rritën kostot me 5 %, por çmimet u rritën me 9%
11/06 15:23
Top Channel/ Shtohen kreditë e reja, biznesi e përdor për pajisje dhe energji. Individët për shtëpi
11/06 15:23
Top News-Bordi i Transparencës merr vendimin/Shtrenjtohet mielli, orizi e sheqeri do shiten më lirë
10/06 20:35
Top Channel/ Rritet çmimi i miellit/ Bordi heq çmimin tavan për vajin dhe ul çmimin e sheqerit
10/06 19:37
Top Channel/ Më i larti në 20 vite! Inflacioni arriti 6.7% në maj, nuk ndalet rritja e çmimeve
08/06 15:07