Top Channel/ U mblodhën 70 mln euro më shumë/ Suficiti në buxhet arrin në 200 milionë euro
19/03/2024 19:49

Të ardhurat e mbledhura në buxhet në dy muajt e parë të vitit kanë tejkaluar planin e qeverisë. Në këtë fillmvit janë arkëtuar 104 miliardë lekë, rreth 5% më shumë se plani. Ndërkohë shpenzimet u realizuan në masën 83.3 miliardë lek nivel më i ulët në krahasim me planin. Kjo ka bërë që në arkën e shtetit të rrinë të fjetura 20.7 miliard lek ose 207 milionë euro, 60% më shumë seç ishte planifikuar, para të cilat i mungojnë ekonomisë. Të ardhurat në fillimvit u rritën më së shumti nga TVSH neto apo thënë ndryshe taksa e konsumit me 38.7%, nga tatimi mbi fitimin me 20.6% më shumë si dhe Tatimi mbi të ardhurat personale me 15.5%, ku në këtë vit janë të përfshirë edhe rreth 30 mijë profesionistë të lirë. Edhe kontributet e sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore u rritën me 16.5%, si faktor nga rritja e pagave. Edhe në dogana pati një perfomancë pozitive pasi nga taksat e akcizës, TVSH-së në import dhe kategori të tjera u mblodhën në total 32 miliardë lekë apo 4.5% më shumë se një vit më parë.

Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë/ Guvernatori Sejko: Do vendosim një likuidator
28/05 19:36
Top News/ Forcimi i Lekut kundrejt Euros/ Sejko- Ndikuan rritja e eksporteve e investimet e huaja
28/05 16:14
Top Channel/Panairi i administratës publike, aktiviteti për mundësinë e punësimit
27/05 15:10
Top Channel/ Mashtrimi financiar, ekspertët: Skandali i mikrokredive prej tregut të parregulluar
26/05 19:58
Top Channel/ Eksportet shqiptare në rritje me 1.8 % krahasuar me një vit më parë, 350 milionë euro
25/05 15:11
Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë, klientët e dosjet e abuzimit në dorë të Bankës së Shqipërisë
24/05 22:44
Top News/ Për 350 mijë lekë… Micro Credit Albania i sekuestroi 14 prona një qytetari
23/05 16:13
Top News/ Mashtrimi financiar me kreditë/ Sejko: Kemi pasur 85 ankesa, kufizuam penalitetet
21/05 19:38
Top News/ Reduktimi i parasë ‘cash’ / Nisma e qeverisë, Rama: Lufton evazionin e bizneseve
20/05 17:09
Top Channel/ Qeveria amnisti për pronat,projektligj që mundëson rivlerësimin e pasurive me normën 3%
15/05 19:32
Top News/ Dy kërcënime për ekonominë / BERZH identifikon thatësirën dhe energjinë elektrike
15/05 16:53
Top Channel/ 120 mln dollarë për 80 projekte/ Fondacioni shqiptaro-amerikan mbush 15 vite kontribut
15/05 15:30
Top Channel/ Vlorë, hapen 121 biznese të reja! Rritja e numrit të turistëve përmirëson ekonominë
13/05 12:15
Top Channel/ Domatet “zhgënjejnë”/ Bien eksportet, në treg ka mbiprodhim dhe çmimet janë ulur
11/05 19:49
Top News/ Normat e interesit nuk ulen / BSH: Presionet inflacioniste mbeten të larta
08/05 20:18
Top Channel/ Inflacioni në pikën më të ulët/ Shkon në 2.1% dhe tregon rënie të fortë të konsumit
08/05 19:55
Top Channel/ Biznesi, 40 mijë punëtorë të huaj/ Mungesa e fuqisë punëtore,zbardhet plani i qeverisë
08/05 19:53
Top Channel/ “Mashtrimi” me kreditë, reagon Guvernatori Sejko: S’kemi atribut për investigim
08/05 19:39
Top News/ Ushqimet mbajnë lart inflacionin/ Çmimet bien, por jo për bulmetin e fruta-perimet
08/05 16:06
Top Channel/ Menaxhimi i financave publike/ Prezantohet strategjia nga ministri Ervin Mete
03/05 19:40