Top Channel/ Shqiptarët shtojnë kursimet/ Depozitat në banka shkojnë në 9.12 miliardë dollarë
30/04/2021 15:27

Marsi ka shënuar një tjetër rekord në rritjen e depozitave bankare. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se kursimet e shqiptarëve prekën nivelin e 1.12 trilionë lekëve apo 9.12 miliardë euro në fund të muajit të kaluar, duke u rritur me rreth 0.5% kundrejt shkurtit të këtij viti. Ekspertja për ekonominë Elona Shehu shpjegon se kjo tendencë e zgjerimit të depozitave vijon të diktohet nga pasiguritë e lidhura me pandeminë si dhe informalitetin që tenton të hyjë në sistemin bankar përmes tyre. “Ajo që vihet re është vlera e depozitave. Janë rreth 87% e totalit të depozitave që janë nën 2.5 milionë lekë dhe pjesa e të cilave është shumë e ulët. Pra, një pjesë e depozitave kanë vlera minimale për të mos thënë zero. Fenomeni që vë re është pasiguria edhe te vendosja e depozitave për një afat të gjatë sepse mund të ndodhë që individi që ka nevojë dhe kjo i shtyn ato drejt atyre rrjedhëse që ti tërheqin në çdo moment. Fakti që kemi një trend në rritje për bizneset dhe individët tregon se bizneset nuk po investohet, ashtu siç nga ana tjetër investimet e reja nuk kanë filluar. Ndërsa te kursimet e individët duhet parë struktura”, tha Elona Shehu, eksperte për ekonominë.

Top Channel/ Jemi më pak të paguarit në europë/ Shqiptarët konsumojmë më pak se të gjithë europianët
21/06 19:42
Top Channel/ Faza e dytë e fiskalizimit/ Shqetësim ngrenë bizneset e reja që kanë nisur aktivitetin
17/06 19:45
Top Channel/ Eksportet, 97mln € më shumë/Rritje eksporteve shqiptare drejt Spanjës,Italisë & Kosovës
16/06 19:48
Top Channel/ Ekonomia drejt rimëkëmbjes/ Të ardhurat për 5 muajt e parë të vitit 1.5 miliardë euro
15/06 19:50
Top Channel/ Borxhi i Shqipërisë, 8.8 mld €/ Pjesa më e madhe i borxhit të jashtëm i takon qeverisë
10/06 20:00
Top Channel/ Tenderi 1 mld lekë për portin/ Autoriteti portal hap garën për projektin në Durrës
10/06 19:58
Top Channel/ BB ul pritshmërinë për Shqipërinë/ Nga 5,1% zbret në 4.4 për qind rritjen ekonomike
09/06 19:46
Top Channel/ Shtohet besimi tek ekonomia/ Më shumë optimizëm nga sektori i tregtisë
07/06 19:47
Top Channel/ 408 ndërmarrje të huaja u mbyllën/ Nuk i rezistuan dot krizës për shkak të pandemisë
05/06 19:45
Top Channel/ Fajdet kërcënojnë biznesin/ Në pamundësi për kredi bankare, i drejtohen tregut të zi
02/06 19:43
Top Channel/ Bashkitë mblodhën më pak taksa/ Taksa e pronës, më pak edhe se në vitin 2019
01/06 19:50
Top News – 4 miliardë euro si rezervë valutore/ Stabilitet financiar, apo garanci në kohë krize!
01/06 13:33
Top Channel/Pagat në vend më të ulëtat.Një menaxher shqiptar paguhet më pak se një pastrues europian
28/05 19:46
Top Channel/ Pandemia shtoi kreditë me probleme/ Në kulmin e infektimeve individët s’paguanin këstet
27/05 19:56
Top Channel/ 168 mln euro detyrime të pashlyera/ Borxhi u ulu me 3.1 mld lekë nga rimbursimi i TVSH
20/05 16:03
Top Channel/ Mblidhen 161 milionë euro më shumë, arkëtimet kalojnë shifrat e para nisjes së krizës
17/05 19:46
Top Channel/ Në prill, 230 mln euro eksporte! Rritja disa herë më e lartë, edhe se viti 2019
17/05 15:42
Top Channel/ Përmirësohet tregtia me jashtë! Statistikat tregojnë rritje në prill, shkon 29 mld lekë
17/05 13:00
Top News – Raporti i FMN për Shqipërinë/ Bien të ardhurat për frymë për vitin 2020
17/05 10:35
Top Channel/ Euro pëson luhatje/ “Shkak, bllokimi i pandemisë por edhe paratë informale në ekonomi”
14/05 19:56