Top Channel/ Menaxhimi i financave publike/ Prezantohet strategjia nga ministri Ervin Mete
03/05/2024 19:40

Nën praninë e ambasadorit të BE-së dhe përfaqësuesit të Bankës Botërore është prezantuar strategjia për menaxhimin e financave publike deri në 2030-ën. Ministri i Financave shprehu se forcimi i buxhetit do të fokusohet në disa drejtime duke filluar nga shtimi i monitorimit, tek përmirësimi i sistemeve tatimore e doganore dhe deri tek rritja e auditimeve për mënyrën e shpenzimit “Ka vijuar performanca e mirë e të ardhurave edhe në muajt e parë të vitit 2024, përgjatë të cilit projektojmë të arrijmë në mbi 28% të PBB-së sa i përket mbledhjes së të ardhurave. Gjithashtu, vitin e kaluar u shënua niveli më i ulët i detyrimeve të prapambetura prej rreth 1% në raport me shpenzimet, që nga momenti i nisjes së monitorimeve në vitin 2016, kjo edhe në kuadër të reformave të ndërmarra në zbatim të Strategjisë së Menaxhimit të Financave Publike”. Ambasadori i BE-së shprehu gatishmërinë dhe mbështetjen e pakushtëzuar në këtë proces themelor për integrimin e Shqipërisë drejt Unionit evropian “Menaxhimi i financave publike është në thelb të procesit të integrimit evropian sepse prek shumë kapituj, që për ne konsiderohen si thelbësore duke filluar nga reforma në administratën publike deri tek prokurimet publike dhe te parametrat makroekonomikë. Kjo në vetvete tregon edhe sa e rëndësishme është një strategji e qartë e menaxhimit të financave publike për qeverisjen e mirën në vend si dhe për funksionimin e demokracisë.” Në strategjinë e saj, ndër të tjera, qeveria ka në plan implementimin e taksës së pasurisë duke filluar nga viti 2026, sigurimin e detyrueshëm të banesave nga tërmetet si dhe rishikimin e plotë financiar të angazhimeve që ka marrë në kuadër të koncesioneve dhe partneriteteve publik privat.

Top Channel/ Butrinti, 44 mijë vizitorë/ Rritet me 78 për qind numri i turistëve të huaj dhe vendës
22/06 12:14
Top News/ Kreditë e buta për administratën/ Miratohen kuotat, fituesit do zgjidhen me sistem pikëzim
19/06 19:57
Top Channel/ Qeveria nxjerr dokumentin për punësim pa leje qëndrimi në Serbi dhe Maqedoninë e Veriut
19/06 19:36
Top Channel/ Tatimi i profesionistëve, Kushtetuesja tri ditë afat paditësve, ja kur jepet vendimi
18/06 19:54
Top Channel/ Në Maj eksportet shqiptare u tkurrën, ndikon forcimi i lekut, importohen ushqime
18/06 19:49
Top Channel/ Google në ndihmë të tatimeve, paralajmërimi për operatorët turistikë, banesat dhe…
17/06 19:48
Top Channel/ Pagat, shteti ia kalon privatit. Paga mesatare 73.641 lekë. Në administratë 84,900 lekë
15/06 19:54
Top Channel/ Shqipëria në rrjetin SEPA/ Do kursehen qindra mln euro nga transfertat e emigrantëve
14/06 19:49
Top News/ Apeli lë në burg ish-zyrtaren e BSh. Ekonomistja që mashtroi shoqen me 250 mijë euro
13/06 17:47
Top Channel/ Pagesat, Shqipëria në sistemin SEPA, Banka Qendrore plotëson dokumentat
13/06 15:09
Top Channel/ Rama: Turizmi në 2030, spektakolar, brenda dekadës përfundon ndërtimi i infrastrukturës
12/06 15:14
Top Channel/ Kërkohet punësim në shtet! Rritja e pagave në sektorin publik ka rritur aplikimet
11/06 19:49
Top Channel/ Turistët sollën 788 milionë euro. Vetëm në tre muajt e parë të 2024, rritja me 28%
10/06 19:57
Top News/ 267 milionë euro nga turizmi/ 2024, edhe shqiptarët ‘hapën thesin’ jashtë
10/06 17:19
Top Channel/ Inflacioni rritet/ 0.1 pikë më shumë se një muaj më parë. U rrit çmimi i ushqimeve
10/06 15:20
Top Channel/ Më pak leje ndërtimi/ Viti 2024 tregon një rënie të kërkesës për ndërtime të reja
01/06 19:43
Top Channel/ Tatimet “falin” profesionistët, 9 mijë tatimpaguesve do u njihen 30% shpenzime afrofe
01/06 12:13
Top Channel/Kreditë, rekord në 4 muaj! Fluks kërkesash në banka, kryesojnë huatë për biznes e shtëpi
30/05 19:50
Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë/ Guvernatori Sejko: Do vendosim një likuidator
28/05 19:36
Top News/ Forcimi i Lekut kundrejt Euros/ Sejko- Ndikuan rritja e eksporteve e investimet e huaja
28/05 16:14