Top Channel/Inflacioni godet depozitat/ Në nëntor inflacioni 3.1%, interesat në banka nuk kalojnë 1%
13/12/2021 20:03

Të mbash para të kursyera në ditët e sotme je i humbur. Kursimet e qytetarëve sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë kanë arritur nivele rekord, por ato janë duke u zhvlerësuar për shkak se normat e interesit janë më të ulëta se norma e inflacionit. Inflacioni për muajin nëntor arriti në 3.1%, ndërsa interesat e depozitave nuk kalojnë 1%-in dhe në këto kushte çdo vit që kalon paratë e bllokuara humbasin vlerën. Për profesorin Mateo Spaho ky është momenti që qeveria të çlirojë ekonominë. Qytetarët sipas tij kanë shumë pak alternativa ku t’i investojnë paratë Sipas tij është shqetësues edhe fenomeni që bizneset nuk po i përdorin paratë për të investuar në ekonomi. Në Shqipëri, njerëzit mund t’i investojnë paratë e tyre kryesisht në bono apo obligacione thesari, të cilat normën më të lartë të kthimit e arrijnë deri në 3.5%. Në këto kushte shumica e qytetarëve si alternativë investimi shikojnë pasuritë e patundshme. Tregu i kapitaleve dhe bursat e aksioneve ende mungojnë në vendin tonë.

Top Channel/ Qeveria kompenson ndërtuesit. Do japë 30% më shumë para për kontratat e punëve publike
20/05 15:17
Top Channel/ Shqipëria ul varësinë nafta ruse! Gruri rus u zëvendësua me atë serb
17/05 19:45
Top Channel/ U mblodhën më shumë taksa/ Kriza e çmimeve shtoi me 294 mln të ardhurat në arkë
17/05 15:16
Top Channel/ Ulet pritshmëria ekonomike! Raporti evropian: Qeveria të shkurtojë shpenzimet publike
16/05 19:43
Top Channel/ Lidhje energjetike Shqipëri-Greqi! Më 23 nëntor hapet edhe bursa shqiptare e energjisë
13/05 19:40
Top Channel/ Bashkëpunimi me Zvicrën. Program për ekonominë, shëndetësinë dhe klimën
13/05 15:21
Top Channel/ Ulet parashikimi për Shqipërinë/ BERZH: rritja ekonomike do të ulet në 3 përqind
10/05 20:03
Top Channel/Inflacioni në 6.2%.Niveli më i lartë në 20 vite.Çmimet e konsumit me rritjen më të madhe
09/05 15:14
Top Channel/ Euro po fiton betejën/ Zgjerohet përdorimi i valutës evropiane në ekonominë shqiptare
07/05 19:50
Top News – Ulet nafta dhe gazi, rritet benzina / Bordi i transparencës përcakton çmimet e reja
07/05 14:09
Top Channel/ Kriza zgjat deri në 2024/ BSH: Inflacioni rikthehet në objektiv në fillim të 2024
04/05 19:59
Top Channel/ Shqipërinë e vizitojnë 35 mijë rusë, 110 mijë turistë vinin nga Ukraina, këtë vit…
04/05 19:45
Top Channel/ Borxhi, 100 milionë euro/ Pjesa dërmuese e borxhit është krijuar nga vetëm 7 kompani
03/05 19:45
Top Channel/ Çfarë kursejnë shqiptarët? Vetëm 38% e familjeve janë në gjendje të heqin lekë mënjanë
02/05 19:55
Top Channel/ Lufta nuk tremb kreditë/ Rriten sërish kreditë për shtëpitë. “Fitimi” për një vit, 9%
29/04 19:51
Top News-Karburantet, sërish me rritje çmimi / Një litër naftë 10 lekë më shumë, shitet 243 lekë
29/04 19:04
Top Channel/ Lufta “prek” Shqipërinë, Banka e Shqipërisë: Ndikim te ndërtimi, çmimet dhe turizmi
29/04 15:19
Top Channel/ Ulet pritshmëria, Instituti i Vjenës korrigjon parashikimin për rritjen ekonomike
28/04 19:50
Top News – Qeveria rikthen fashën e energjisë / Sa do të paguajnë familjet që harxhojnë mbi 700 kwh?
27/04 15:10
Top News-Çmimet e reja të naftës dhe benzinës/Sa shitet një litër në tregun e pakicës dhe shumicës
26/04 18:03