Top Channel/ Ekonomia u rrit 4.84%/ Ndikoi turizmi dhe ndërtimi. Viti 2023 fillon mbarë me turizmin
30/03/2023 19:53

Rritja ekonomike, një nga indikatorët më të rëndësishëm makroekonomikë, arriti nivelin 4.84% gjatë 2022-it. Krahasuar me një vit më parë, rritja ekonomike vjen e përgjysmuar, por 2021 i quajtur ndryshe si viti i rimëkëmbjes bazë krahasimore kishte vitin pandemik, ndërsa rritja në 2022-in është një prej më të fortave në mesataren pesë-vjeçare përpara periudhës së pandemisë. Të dhënat e INSTAT tregojnë se ekonomia gjatë tremujorit të fundit u rrit me 4.73% e udhëhequr nga sektori i ndërtimit, ndjekur nga tregtia, transporti, aktivitetet financiare. Bujqësia nga krahu tjetër vijon të qëndrojë në vendnumëro. Edhe sektori i argëtimit dhe kulturës ka pasur një rënie dramatike gjatë gjithë vitit. Turizmi nga krahu tjetër dha një kontribut të fortë, sidomos gjatë tremujorit të tretë, duke bërë që rritja ekonomike të tejkalonte edhe pritshmëritë e institucioneve ndërkombëtare.

Top Channel/ Fermerët “u shtuan” në 2022/ Skema e rimbursimit të naftës i nxiti të regjistrohen
06/06 19:44
Top News – Euro vijon rënien e lirë / Bie afër 107 lekë, humb 10 për qind të vlerës në një vit
06/06 17:43
Top Channel/ Rriten eksportet/ Thatësira në Spanjë dhe Holandë drejton kërkesën nga Shqipëria
03/06 19:42
Top Channel/ Rritja e energjisë, Konfindustria kundërshton çdo nismë për shtrenjtim
03/06 15:15
Top Channel/ Euro zbret në 108.37 lekë! Zhvlerësimi ul çmimet, inflacionin e bën më të lira kreditë
02/06 19:40
Top Channel/ Pagat e rritura të administratës/Shtesat që nga 1 prilli do të merren brenda pak ditësh
01/06 19:45
Top Channel/ Zvogëlohen kursimet në banka/ Ulet ritmi i dhënies së kredive. Kriza po pengon pagesat
31/05 19:35
Top Channel/Euro zbret nën 110 lekë/Banka qendrore: Ndërhyrje për ristrukturimin e kredive në valutë
31/05 19:32
Top Channel/ KLSH gjen 811 mln euro shkelje! Ulet me 10 herë dëmi ekonomik që duhet kthyer në buxhet
30/05 19:33
Top Channel/ Çmimet e larta/ Autoriteti i Konkurencës raporton në Kuvend
29/05 19:46
Top Channel/Lufta shtoi parcelat me grurë! Këtë vit pritet më shumë prodhim, por mungon magazinimi
27/05 19:42
Top News- Zgjerim rajonal i ofertës turistike/ Dhoma e Tregtisë bashkon operatorët shqiptarë e grekë
27/05 16:26
Top News – Ambicia për bursën shqiptare / Institucionet janë optimiste: Rrit stabilitetin ekonomik
27/05 16:23
Top Channel/ Rritja e deri në fund të 2024,reforma e pagave do bëhet me tre rritje në një vit
26/05 19:43
Top News – Rritet nafta e benzina/ Bordi cakton çmimet e reja, çmimi i gazit nuk ndryshon
26/05 17:31
Top News – Për të tretin muaj me radhë / Bien arkëtimet nga TVSh, sinjalizim i rënies së konsumit
25/05 17:58
Top Channel/ Rritja e pagave: Për mësuesit 7%, për deputetët 98%
25/05 12:34
Top News – Përjashtim nga taksat për 1 vit / Ndryshon ligji për nomadët digjitalë
23/05 19:17
Top Channel/Pranvera e zgjatur! Fermerët u dëmtuan për shkak se prodhimet u vonuan
20/05 19:54
Top Channel/ Bankat ngadalësuan kreditë! Në mars u dhanë 150 mln lekë më pas se një vit më parë
20/05 15:28