Top Channel/ Ekonomia në 2023! Ekspertët kërkojnë kujdes me papunësinë dhe uljen e të ardhurave
30/01/2023 13:37

2023 do të jetë një vit i vështirë për ekonominë dhe familjet shqiptare. Ekspertët e ekonomisë vlerësojnë se kriza e çmimeve ka dhënë tashmë efektet në tkurrje të ndjeshme të konsumit dhe pasojat pritet të jenë afatgjata. Shqetësim shtojnë ata është edhe rritja e papunësisë. “Ka pasur dy fenomene: edhe ulje të konsumit, por edhe ristrukturim. Shtresat e varfra sidomos, kanë bërë një ristrukturim konsumi duke e përqendruar vetëm te nevojat bazë, duke hequr dorë nga shpenzimet e tjera. Kur flasim për konsum, kemi të bëjmë edhe me gjithë konsumin që kanë bizneset si lëndë të para për proceset e prodhimit apo shërbimet që është gjithashtu I ndikuar nga rritja e çmimeve. Rreziku më i madh është rreziku i rritjes së papunësisë, është rreziku i të ardhurave që do kenë individët e familjet që pasqyron edhe një parashikim më të ulët nga Banka Botërore.”- tha Adrian Civinci, ekspert për ekonominë.

Top Channel/ Rriten normat e interesit të lekut/ BSH rrit me 2.25% për t’ju përgjigjur inflacionit
23/03 19:47
Top News – Ftesë për bizneset greke/ Shqipëria kërkon të rrisë investimet e huaja
21/03 19:45
Top Channel/ “Shfryhet” tregtia e jashtme. Në shkurt u eksportuan më pak produkte
17/03 21:57
Top News – Nafta barazohet me benzinën/Çmimet e reja të bordit, bie lehtë edhe gazi
16/03 18:39
Top News-BQE rrit sërish normat/ Shtrenjtohen edhe më tej kreditë në euro
16/03 17:38
Top News – Raporti i Bankës së Shqipërisë / Rënia e kreditimit rrit huanë e keqe
14/03 22:52
Top News – Ulen sërish çmimet e karburanteve, drejt rikthimit në nivelet e paraluftës
14/03 22:51
Top News – ‘Rrogat u rritën më shumë se çmimet’, të dhënat e INSTAT
13/03 18:42
Top Channel/ Eksporte drejt Anglisë! Fermeri nga Elbasani tregon si nisi “aventura” nga një bisedë
11/03 19:48
Top Channel/ Kriza rriti pagat/ Rritja më e fortë që nga viti 2019. U rrit dhe papunësia
10/03 19:45
Top News – Ushqimet vijojnë shtrenjtimin, edhe pse inflacioni total është frenuar
08/03 13:23
Top News – Dy ligje për energjinë / Dy limite të ndryshme për vetëprodhuesit
07/03 19:52
Top Channel/ Rritja e pagës minimale/ Ekspertët: E nevojshme në kohë krize, por ka edhe pasoja
07/03 19:39
Top Channel/ Rritja e pagës minimale/ Ekspertët: Duhet riparë e gjithë skema e taksimit progresiv
06/03 19:51
Top Channel/ Kostot e ndërtimit rriten me 7% për një vit! Por çmimet u rritën disa herë më shumë
06/03 19:50
Top News- Shtrenjtohet prodhimtaria/Kostoja u rrit me 21.4 për qind në fund të 2022
06/03 19:21
Top News – Ndryshojnë çmimet / Bordi rrit naftën dhe benzinën, gazi nuk ndryshon
04/03 18:59
Top News – Prodhimi i energjisë, HEC-et shtetërore ranë me 14 për qind më shumë se privatët
04/03 14:05
Top Channel/ Paga minimale bëhet 40 mijë lekë! Qeveria: Subvencion për kostot shtesë të biznesit
01/03 15:09
Top News – Paga minimale rritet në prill / 20 për qind më shumë se aktualja, shkon në 40 mijë
01/03 14:23