Top Channel/ Borxhi i Shqipërisë, 11 mld euro! Të ardhurat në 2022 ulën borxhin në 66.79% të PPB
23/02/2023 19:44

Të ardhurat rekord në vitin 2022 sollën për herë të parë uljen e borxhit publik. Buxheti i shtetit mblodhi rreth 538 milionë euro më shumë në 2022-in. Të ardhurat arritën në 28.2% të PBB-së, ndërsa shpenzimet qëndruan në nivele të njëjta me një vit më parë në rreth 31% të PBB-së. Kjo uli deficitin dhe ndihmoi qeverinë që për herë të parë të fillojë kurbën ulëse të Borxhit publik. Sipas treguesve nga Ministria e Financave borxhi ka arritur në nivelin 66,79% ndaj PBB, një ulje me 6% nga një vit më parë, ndërsa stoku qëndron në rreth 11.3 miliardë euro. Nga Buxheti, u paguan vitin e kaluar gati 78 miliardë lekë apo 678 milionë euro interes dhe principal borxhi, gjithashtu një shifër rekord, gati 3.8% e PBB. Në të njëjtat nivele qëndroi edhe deficiti. Në planet fiskale qeveria parashikon konsolidimin fiskal, me ekonominw qw do tw rritet mesatarisht 3- 4% nw tre vitet e ardhshme dhe pret që niveli i borxhit të ulet deri në 64.2% në 2026-ën, ndërsa synohet edhe më tej ulja e deficitit.

Top Channel/ Moti përgjysmoi prodhimin/ Fermerët po ndjejnë pasojat. Këtë vit më pak patate vendi
10/06 19:53
Top News – ‘Super’ leku fiton terren / Euro në të tjera nivele minimale historike
09/06 21:11
Top News – Blini grurin shqiptar / Udhëzimi i bujqësisë për kompanitë e miellit
08/06 18:10
Top News – Inflacioni rikthehet në rritje/ Në maj, kontributin kryesor e dha shtrenjtimi i ushqimeve
08/06 16:46
Top Channel/ Inflacioni përgjysmohet/ Zbret në 4.7 përqind. Shkak ulja e çmimeve, forcimi i lekut
08/06 15:29
Top News – Rriten edhe kostot e prodhimi / INSTAT – Çmimet e importit u rritën lehtë
07/06 13:25
Top News – Shfuqizohet bordi i naftës, Ibrahimaj-Tregjet e karburanteve janë stabilizuar
07/06 13:09
Top Channel/ Fermerët “u shtuan” në 2022/ Skema e rimbursimit të naftës i nxiti të regjistrohen
06/06 19:44
Top News – Euro vijon rënien e lirë / Bie afër 107 lekë, humb 10 për qind të vlerës në një vit
06/06 17:43
Top Channel/ Rriten eksportet/ Thatësira në Spanjë dhe Holandë drejton kërkesën nga Shqipëria
03/06 19:42
Top Channel/ Rritja e energjisë, Konfindustria kundërshton çdo nismë për shtrenjtim
03/06 15:15
Top Channel/ Euro zbret në 108.37 lekë! Zhvlerësimi ul çmimet, inflacionin e bën më të lira kreditë
02/06 19:40
Top Channel/ Pagat e rritura të administratës/Shtesat që nga 1 prilli do të merren brenda pak ditësh
01/06 19:45
Top Channel/ Zvogëlohen kursimet në banka/ Ulet ritmi i dhënies së kredive. Kriza po pengon pagesat
31/05 19:35
Top Channel/Euro zbret nën 110 lekë/Banka qendrore: Ndërhyrje për ristrukturimin e kredive në valutë
31/05 19:32
Top Channel/ KLSH gjen 811 mln euro shkelje! Ulet me 10 herë dëmi ekonomik që duhet kthyer në buxhet
30/05 19:33
Top Channel/ Çmimet e larta/ Autoriteti i Konkurencës raporton në Kuvend
29/05 19:46
Top Channel/Lufta shtoi parcelat me grurë! Këtë vit pritet më shumë prodhim, por mungon magazinimi
27/05 19:42
Top News- Zgjerim rajonal i ofertës turistike/ Dhoma e Tregtisë bashkon operatorët shqiptarë e grekë
27/05 16:26
Top News – Ambicia për bursën shqiptare / Institucionet janë optimiste: Rrit stabilitetin ekonomik
27/05 16:23