Top Channel/ Borxhet e bashkive – 56 për qind janë fatura të papaguara për investimet
04/01/2023 19:48

Borxhet e pashlyera të bashkive të kthyera në gangrenë që nuk po zerohen rëndojnë qytetarët mesatarisht për rreth 2 300 lekë për frymë sipas raportit të Financave Vendore. Janë këto shifrat deri në fund të tremujorit të tretë të vitit, ndërsa detyrimet e prapambetura të pushtetit vendor në fund të periudhës arritën në 6.6 miliardë lekë. Në raport me tremujorin e mëparshëm stoku i borxheve të pashlyera të bashkive shënoi rënie, ndërsa u rrit me gati 70 milionë lekë krahasuar me fundin e vitit 2021. Tirana mban edhe peshën kryesore me nivelin më të lartë me 1.3 miliardë lekë duke shënuar një rritje të stokut këtë vit, ndjekur nga bashkia e Kavajës dhe Vorës që janë edhe dy njësitë në krizë financiare, që nëse Financat vënë në zbatim udhëzimin e tyre rrezikojnë të menaxhohen nga një administrator shtetëror.

Top Channel/ Rriten normat e interesit të lekut/ BSH rrit me 2.25% për t’ju përgjigjur inflacionit
23/03 19:47
Top News – Ftesë për bizneset greke/ Shqipëria kërkon të rrisë investimet e huaja
21/03 19:45
Top Channel/ “Shfryhet” tregtia e jashtme. Në shkurt u eksportuan më pak produkte
17/03 21:57
Top News – Nafta barazohet me benzinën/Çmimet e reja të bordit, bie lehtë edhe gazi
16/03 18:39
Top News-BQE rrit sërish normat/ Shtrenjtohen edhe më tej kreditë në euro
16/03 17:38
Top News – Raporti i Bankës së Shqipërisë / Rënia e kreditimit rrit huanë e keqe
14/03 22:52
Top News – Ulen sërish çmimet e karburanteve, drejt rikthimit në nivelet e paraluftës
14/03 22:51
Top News – ‘Rrogat u rritën më shumë se çmimet’, të dhënat e INSTAT
13/03 18:42
Top Channel/ Eksporte drejt Anglisë! Fermeri nga Elbasani tregon si nisi “aventura” nga një bisedë
11/03 19:48
Top Channel/ Kriza rriti pagat/ Rritja më e fortë që nga viti 2019. U rrit dhe papunësia
10/03 19:45
Top News – Ushqimet vijojnë shtrenjtimin, edhe pse inflacioni total është frenuar
08/03 13:23
Top News – Dy ligje për energjinë / Dy limite të ndryshme për vetëprodhuesit
07/03 19:52
Top Channel/ Rritja e pagës minimale/ Ekspertët: E nevojshme në kohë krize, por ka edhe pasoja
07/03 19:39
Top Channel/ Rritja e pagës minimale/ Ekspertët: Duhet riparë e gjithë skema e taksimit progresiv
06/03 19:51
Top Channel/ Kostot e ndërtimit rriten me 7% për një vit! Por çmimet u rritën disa herë më shumë
06/03 19:50
Top News- Shtrenjtohet prodhimtaria/Kostoja u rrit me 21.4 për qind në fund të 2022
06/03 19:21
Top News – Ndryshojnë çmimet / Bordi rrit naftën dhe benzinën, gazi nuk ndryshon
04/03 18:59
Top News – Prodhimi i energjisë, HEC-et shtetërore ranë me 14 për qind më shumë se privatët
04/03 14:05
Top Channel/ Paga minimale bëhet 40 mijë lekë! Qeveria: Subvencion për kostot shtesë të biznesit
01/03 15:09
Top News – Paga minimale rritet në prill / 20 për qind më shumë se aktualja, shkon në 40 mijë
01/03 14:23