Top Channel/Ballkani i hapur, Shqipëria përfiton/ Biznesi optimizëm për heqjen e pengesave në kufij
31/07/2021 19:49

Pak ditë më parë, Shqipëria firmosi tre marrëveshje në bashkëpunim me Serbinë dhe Maqedoninë e Veriut për krijimin e Ballkanit të Hapur. Marrëveshjet synojnë të krijojnë një treg të përbashkët pa kufij doganor midis vendeve. Sipas të dhënave të INSTAT shihet se me Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë kemi bilance negative tregtare. Drejtuesi i Qendrës Shqiptare të Eksportuesve, Alban Zusi mendon se kamionët e Shqipërisë kanë hasur shumë pengesa nëpër dogana dhe prandaj janë krijuar edhe këto bilance negative. Ballkani i Hapur sipas tij është një mundësi për tu shfrytëzuar: “Duhet të vëmë në zbatim pesë kushte përpara se të firmosim marrëveshjen e tregtisë së lirë. Reciprociteti i mallrave, kuotat mujore të importit, taksat mbi subvencionimin e produkteve dhe parimi i mbrojtjes. Nëse do bëhet në mënyrën e duhur, Shqipëria ka të gjitha kapacitet për të qenë përfituesja më e madhe nga kjo marrëveshje. ”

Top Channel/ Investimet e huaja, 463 mln €/Investimet në Shqipëri,nga Hollanda,italia, Turqia,Franca
25/09 19:39
Top Channel/Borxhi shkon në 85%/5 vitet e fundit borxhi u rrit me 1.6 mld € vetëm nga Eurobondet
25/09 19:37
Top Channel/ Shtëpitë 51% më shtrenjtë se në 2013/ Vetëm gjysma e banesave blihen nëpërmjet kredive
23/09 19:36
Top Channel/ Taksat godasin më të varfrit! Pagat e ulëta po largojnë fuqinë punëtore nga Shqipëria
23/09 15:10
Top Channel/ Defektet e programit të qeverisë Rama/ Ekspertët: Nuk tregon si do rritet ekonomia
20/09 19:39
Top Channel/ Gushti uli eksportet dhe importet, në 8 muajt e parë u shitën minerale dhe energji
18/09 02:24
Top Channel/ Do rritet ekonomia, do ulet borxhi. Premtimet ekonomike për mandatin e tretë
16/09 15:19
Top Channel/ Taksa progresive, do të ulet/ Premtohet rritja e pagës miminale në 40 mijë lekë në muaj
15/09 19:39
Top Channel/Biznesi i vogël:Shtyni fiskalizimin!Tregtarët e vegjël shkodran:S’përballojnë dot kostot
14/09 15:30
Top Channel/Të ardhurat u rritën nga çmimet/Në 8 muaj 437mln euro më shumë se një vit më parë
14/09 15:30
Top Channel/ Papunësia nuk po ulet. Ende shumë më e lartë se viti 2019 para pandemisë
10/09 15:37
Top Channel/ Na erdhën turistë të varfër! Numri i turistëve pranë 2019, por të ardhurat më të ulëta
06/09 15:48
Top Channel/ Po hamë më shtrenjtë! Rriten çmimet e produkteve të shportës
05/09 15:22
Top Channel/ Bizneset ende larg fiskalizimit/ Pandemia i dëmtoi. Fiskalizimi u ka shtuar kostot
04/09 19:17
Top News – ILD ua uli pagën me 40%/ Minus 40% e pagës, shkelën rregullat e etikës
04/09 14:49
Top Channel/ Fiskalizimi, sistemi nuk po punon/Bizneset nuk regjistrohen dhe s’ngarkojnë dot faturat
03/09 19:50
Top Channel/ Eksportojmë më shumë fruta-perime. Prodhimet bujqësore në vendin e 6-të për eksportet
28/08 15:18
Top Channel/ Këtë vit më shumë energji/ Shqipëria importoi 68% më pak, eksportoi 4.1% më shumë
27/08 12:30
Top Channel/ Më 1 shtator nis fiskalizimi/Kontabilistët kërkojnë më shumë kohë. Tatimet nuk tërhiqen
25/08 19:35
Top Channel/Bizneset që fuqizoi pandemia! Industria farmaceutike, aktivitetet prodhuese të ushqimeve
24/08 19:47