Top Channel/ Abuzimi: Nafta në bursa u ul nga data 14, Shkupi e uli me 10 lekë, Bordi këtu “harron”
16/11/2022 19:43

Kjo ishte deklarata e ministres së financave njëkohesisht drejtuese e bordit të transparancës për çmimin e naftës. Indikatorë të shumtë tregojnë se bordi po favorizon kompanitë e naftës dhe jo qytetarët. një prej tyre është vonesa në uljen e çmimit, kur në bursa nafta zhvlerësohet, apo kur zhvlerësohet edhe dollari. Kjo ka ndodhur disa herë që nga koha kur bordi vendosi më 12 nëntor çmimin 223 për litër. Në Maqedoninë fqinje, enti mbikqyrës i tregut të naftës e uli çmimin dy herë çmimin më 14 nëntor dhe dy ditë më pas në një total prej 10 lekësh ndërsa benzinën e ka ulur me 5 lekë. Aktualisht çmimi i naftës përtej kufirit është 175 lekë. Në vendin fqinj argumentohet se këto çmime të reja për naftën vijnë si shkak I uljes së çmimeve në tregjet botërore dhe një arsye tjetër është dobësimi i dollarit në kursin valuator. Ky është njoftimi i bordit në maqedoni që njofton sot se në bursa çmimi i naftës ka zbritur me 2 përqind në krahasim me datë 14 nëntor dhe kjo është arsyeja që çmimi për qytetarët do ulet sërish. Por bordi shqiptar po e mban të pandryshuar çmimin e naftës që prej datës 12 nëntor edhe pse çmimi ka rënë në bursa. Me këtë vonese disa ditore bordi ka favorizuar kompanitë e naftës të cilat po blejnë më lirë në bursë dhe po shtresin me shtrenjtë. Ministrja tha se bordi ka zvogëluar marzhet e fitimit për kompanitë, por prej datës 14 këto marzhe janë zmadhuara dhe bordi pranë ministrisë së financave nuk po i shikon. Kjo është prova e dytë e abuzimit me çmimin e naftës.

Top News – Fluturon gazi, por bordi ul naftën e benzinën
04/02 17:18
Top Channel/ Bujqësia në vendnumëro! Ekspertët: Viti që kaloi, nuk ishte një moment suksesi
04/02 15:20
Top Channel/ Në banka, 11 mld euro kursime/Në 2022 depozitat u shtuan me 525 mln euro, gjysma e 2021
03/02 19:41
Top News – Shqiptarët shpërfillin politikën / The Economist publikon indeksin e demokracisë
02/02 20:08
Top News – Ekonomia shqiptare / Nga Vjena mbërrijnë sinjale pozitive
02/02 20:06
Top News – BQE rrit normat e interesit/ Masa prek edhe Shqipërinë, shtrenjton kreditë në euro
02/02 17:27
Top News – Ulen sërish karburantet / Vendimi i bordit të transparencës
02/02 17:26
Top News – Banka e Shqipërisë përgënjeshtron Krifcën / Sejko: Bujqësia nuk u rrit vitin e kaluar
01/02 18:29
Top News – PBB zgjerohet me 1 mld çdo vit deri në 2026
01/02 18:20
Top Channel/ Ekonomia do rritet me 3%/ Parashikimi i BERZH, Inflacioni dhe emigrimi janë kërcënim
30/01 19:32
Top Channel/ Ekonomia në 2023! Ekspertët kërkojnë kujdes me papunësinë dhe uljen e të ardhurave
30/01 13:37
Top Channel/ Çfarë shkoi keq në 2022? Ministria e Financave: Probleme me kontrollin e koncesioneve
29/01 19:43
Top Channel/Kriza uli transportin e mallrave,import-eksportet detare në vëllim u ulën me 20% në 2022
27/01 15:05
Top Channel/ Debate në Kuvend! Diskutohet heqja e taksës për hirrën dhe qumështin barista
24/01 19:39
Top Channel/ Në 2024 ekonomia më optimiste, për Shqipërinë parashikohet një rritje mbi 3.2 %
23/01 15:11
Top News – Dy shtete me një monedhë… / Financial Times: Brazili dhe Argjentina nisin përgatitjet
22/01 16:42
Top News – Kreditë me probleme/Inflacioni nuk i preku, në 2022 ranë sërish
22/01 13:02
Top News – Puna nga shtëpia/Shqiptarët arkëtuan mbi 1 mld euro nga të huajt
22/01 12:52
Top Channel/ Fondi i komunitetit/ Bashkia e Tiranës rrit vlerën e financimit
19/01 19:44
Top Channel/ Turistët u shtuan edhe në vjeshtë! Instat: Në nëntor 2022 13.5 % më shumë se në 2021
19/01 19:43