‘Taksa progresive do të rishikohet’/ Kryeministri: Do rishqyrtohet për të ardhurat personale
02/02/2021 15:10

Kryeministri Edi Rama thotë se ka ardhur koha për ti bërë ndryshime taksës progresive. Këtë deklaratë kryeministri e bëri pasi u pyet se përse shtresa e mesme paguan taksë 23 përqind, më të lartë se pasanikët e vërtetë. Megjithatë ai nuk dha një shifër se sa do të jetë rishikimi i taksës progresive. Kryeministri gjeti rastin të sulmojë projektin e Partisë demokratike për taksën e sheshtë. Për sa i përket rindërtimit kryeministri sqaroi se sa është vlera e parave të disbursuara nga fondet e premtuara një vit më parë në konferencën e donatorëve. Nga gati 1.2 miliardë euro deri më tani janë marrë grante 289.5 milion euro, për 32 projekte aktive me donator dhe hua 150 milion euro. Në vijim të vitit 2021 janë parashikuar 6 miliardë lekë për objekte arsimore 6.8 miliardë lekë për banesat kolektive, 1.4 miliardë lekë hartim projektesh, 14.6 miliardë lekë grante rikonstruksioni dhe 1.9 miliardë lekë infrastrukturë publike.

Shpresë tek vaksinimi/ Tregu ka nevojë të qetësohet, vaksina i jep optimizëm konsumatorëve
09/04 19:47
Top News – FMN, dritë jeshile për Shqipërinë/ Pas goditjes nga pandemia, rritje ekonomike
07/04 12:11
Optimizmi i biznesit u rrit/ Të dhënat e Bankës së Shqipërisë për tremujorin e parë të vitit 2021
06/04 15:16
Ekspertët shpjegojnë se pse Shqipëria pati një rënie më të vogël ekonomike
03/04 19:44
Top News – Parashikimi i Bankës Botërore/ Situata buxhetore e Shqipërisë do përkeqësohet
31/03 21:21
Ekonomia u tkurr 3.3%/ INSTAT tregon recesion më të ulët se parashikuan institucionet ndërkombëtare
31/03 19:50
‘Suezi” ndikon dhe në Shqipëri/ Do ketë vonesa të mbërritjes së mallrave nga Kina
26/03 15:23
Ulen eksportet/ Trendi rënës në shkurt reflekton presionin e pandemisë
18/03 12:26
Analiza programit të PS për taksat/Ekspertët: Tatimi progresiv jo vetëm mbi pagat, por çdo të ardhur
17/03 19:40
Projektet e rindërtimit/ Rama inspekton punimet në Thumanë, Laç dhe në Krujë
15/03 15:30
Pandemia la 43.400 persona të papunë/ Në Shqipëri, 165 mijë persona janë regjistruar si të papunë
13/03 19:43
Rritet papunësia, shkon në 11.8%/ Rreth 43.400 të papunë nga pandemia
13/03 12:51
Top News – Fondi Monetar për Shqipërinë/ Dy kushtet që ndikojnë në rritjen ekonomike
10/03 20:14
Kreditë e këqija u rritën në janar/ Stoku i kredive me probleme shkon në 49 miliardë lekë
10/03 19:50
Ekonomia, një vit në pandemi/ Ekspertët mendojnë se ringritja nis në gjysmën e dytë të vitit 2021
09/03 19:52
Inflacioni nis të rritet/ Janë shtuar blerjet për ushqime dhe mobilim
08/03 15:29
Administrata, 193 milionë euro borxh/ Detyrimet ndaj biznesit, sigurimeve e vendimeve të gjykatave
05/03 19:41
Bashkitë shtojnë të ardhurat/ Efekti më i madh nga mbledhja e taksës për ndërtimet e reja
03/03 19:53
Të ardhurat, rënie edhe në janar/ 7.3 mln euro më pak se në 2020 kur pandemia s’kishte shpërthyer
01/03 19:47
Pandemia rriti kursimet/ Banka e Shqipërisë ka publikuar të dhënat për depozitat bankare
27/02 12:44