Skemat e zhvatjes së kredive të këqija, paguan kredi e qira për shtëpinë që s’e mori kurrë-Fiks Fare
19/06/2024 20:45

Në redaksinë e Fiks Fare ka ardhur një tjetër skemë që përdornin institucionet që mblidhnin kreditë e këqija, ku disa drejtues, pronarë, përmbarues e punonjës janë akuzuar për skemën e zhvatjes. Kësaj herë pre ka rënë një emigrante, e cila ka ardhur për të ndihmuar të vëllanë, por e ka parë veten si kreditore kur “s’kam marrë asnjë qindarkë kredi në Shqipëri”. Por, jo vetëm që “mori kredi”, por edhe shtëpinë e sekuestruar kësaj familje, kjo emigrante u “detyrua” që të paguante qira mujore ... Denoncuesja ka paguar çdo muaj kredi dhe qira. Por, s’e ka gëzuar kurrë atë shtëpi të lënë trashëgimi nga familja. Madje, pas presioneve të punonjësve të MCA-së, është detyruar të shesë edhe shtëpinë. Ky rast është një skemë tjetër e përdorur nga MICRO CREDIT, ku megjithëse kësaj familje i ka marrë shtëpinë e lënë kolateral, e ka detyruar që t’a marrin me qira dhe t’i bëjnë letrat për një kredi të re, pa i dhënë asnjë qindarkë.

Episodi i Plotë – Fiks Fare, 24 Korrik 2024
24/07 21:01
Monitorime/ Çim Pekës nuk i rruhet për SPAK-un – Fiks Fare
24/07 21:00
30 vjet në kemp, prej 3 muajsh ia ndërpresin. Dosja fle në sirtarë! – Fiks Fare
24/07 20:45
Rrota e Fiksit për shkesin e 280 çifteve, i është ndarë vetëm një – Fiks Fare
24/07 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 23 Korrik 2024
23/07 21:01
Monitorime/ 10 palë mbathje grash, mbahen në një grusht – Fiks Fare
23/07 21:00
Dy shkolla në Sauk ‘makth’ për nxënësit, pa oborr. Bashkia: Zgjidhja këtë vit! – Fiks Fare
23/07 20:45
Rritet numri i divorceve. Cilat janë arsyet? – Fiks Fare
23/07 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 22 Korrik 2024
22/07 21:01
Monitorime/ Shprehje për dashurinë në ditët e sotme ” Të hëngsha b…” – Fiks Fare
22/07 21:00
Mashtrojnë me kurse për të bërë qerpikët ndërkohë që nuk kanë licencë – Fiks Fare
22/07 20:45
Gërma “P” e para në alfabet?! Pushtet, para, parti … me “P” fillojnë. – Fiks Fare
22/07 20:30
Episodi i plote – Fiks Fare, 19 Korrik 2024
19/07 21:01
Monitorime/ Mushkonjat këtë verë janë rritur, janë bërë burra – Fiks Fare
19/07 21:00
Agjencia do i çonte në Angli, u merr paratë dhe s’përgjigjet. Fiksi u kthen lekët! – Fiks Fare
19/07 20:45
Turistët e huaj ‘pushtojnë’ vendin, shqiptarët ikin jashtë. Si ka mundësi? – Fiks Fare
19/07 20:30
Episodi i plotë – Fiks fare, 18 Korrik 2024
18/07 21:01
Monitorime/ Po të pickoi bleta, tërbohu – Fiks Fare
18/07 21:00
Prokuroria dhe gjykata harruan dosjen në sirtar, 35-vjeçari nuk përfitoi nga amnistia! – Fiks Fare
18/07 20:45
Më mirë të të drejtojë një femër apo një mashkull në administratë? – Fiks Fare
18/07 20:30