Prindër e nxënës në protestë, nuk u rimbursohen paratë e transportit. Faji i VKM-së – Fiks Fare
14/06/2024 20:45

Rreth 110 fëmijë të lagjes "Gramsh" në Rrushbull të Durrësit nuk përfitojnë nga fondi i transportit të shkollës. Prindërit e këtyre fëmijëve me pankarta në duar kërkojnë që pagesa e transportit t'u jepet përsëri. Ata janë të detyruar të paguajnë 1700 lekë në muaj për transportin e fëmijëve, pasi shkolla është shumë larg nga vendbanimi i tyre. Shkak është bërë VKM 119 e dt 1 mars 2023 ku ndalon të jepen fonde publike për shpenzim transporti nëse në vendbanimin e tyre funksionojnë IAP-të publike. Shkolla është ekzistuese dhe 4 km larg vendbanimit të nxënësve të lagjes "Gramsh". Fëmijët mësojnë pranë ambienteve të shkollës 9 vjeçare “ Vëllezërit Haradinaj ” e cila ndodhet 4km larg lagjes Gramsh. Qytetarët tregojnë se nuk i lejojnë dot fëmijët të shkojnë në këmbë, pasi përveç largësisë , gjithashtu dhe rruga është shumë e rrezikshmë. Sidomos për më të vegjlit. Ata shprehën për emisonin Fiks Fare se ky është viti i parë që nuk po marrin pagesën e transportit dhe se kjo gjë është kthyer në një shqetësim, pasi një pjesë e madhe nuk kanë të ardhura të mjaftueshme për të paguar.

Episodi i plote – Fiks Fare, 19 Korrik 2024
19/07 21:01
Monitorime/ Mushkonjat këtë verë janë rritur, janë bërë burra – Fiks Fare
19/07 21:00
Agjencia do i çonte në Angli, u merr paratë dhe s’përgjigjet. Fiksi u kthen lekët! – Fiks Fare
19/07 20:45
Turistët e huaj ‘pushtojnë’ vendin, shqiptarët ikin jashtë. Si ka mundësi? – Fiks Fare
19/07 20:30
Episodi i plotë – Fiks fare, 18 Korrik 2024
18/07 21:01
Monitorime/ Po të pickoi bleta, tërbohu – Fiks Fare
18/07 21:00
Prokuroria dhe gjykata harruan dosjen në sirtar, 35-vjeçari nuk përfitoi nga amnistia! – Fiks Fare
18/07 20:45
Më mirë të të drejtojë një femër apo një mashkull në administratë? – Fiks Fare
18/07 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 17 Korrik 2024
17/07 21:01
Monitorime/ Gjyshi 74 vjeç bën pompa në studio – Fiks Fare
17/07 21:00
Policët parkojnë mjetet private kudo. Shmangin gjobat me simbolet e policisë – Fiks Fare
17/07 20:45
Ilir Meta në një intervistë ndryshe: Ja pse kërkova divorcin! – Fiks Fare
17/07 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 16 Korrik 2024
16/07 21:01
Monitorime/ Si dallohen shqiptarët kur i sheh jashtë shtetit? – Fiks Fare
16/07 21:00
E abuzuar seksualisht, e sëmura mendore në qiell të hapur. Insitucionet ‘mbyllin sytë’ – Fiks Fare
16/07 20:45
Cigarja shkakton kancer dhe impotencë, pse shteti e lejon të shitet? – Fiks Fare
16/07 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 15 Korrik 2024
15/07 21:01
Monitorime/ Brenda gjinisë mashkullore ka burra dhe meshkuj – Fiks Fare
15/07 21:00
“Beteja” PS-PD për kryeplakun e fshatit Toç në Memaliaj! – Fiks Fare
15/07 20:45
Supermarketi si kishë, njerëzit bëjnë kruqin sa herë shohin çmimet! – Fiks Fare
15/07 20:30