Muze për Sterjo Spassen/ Projekt shqiptaro-maqedonas në shkollën në Pustec ku mësoi shkrimtari
30/03/2021 12:34

Shkolla ku mësoi shkrimtari i njohur Sterjo Spasse në fshatin Gollomboc në Pustec është duke u kthyer në muzeun e parë të kësaj zone. Një gravurë që mendohet se është bërë nga një nxënës i kësaj shkolle gati 1 shekull më parë ka ndihmuar për të bërë restaurimin e godinës së amortizuar duke ruajtur elementët e saj unike. Ndërtesa e cila do të shërbejë si muze në nder të shkrimtarit i cili punoi e shkroi për edukimin e brezave është restauruar dhe pritet që të jetë gati brenda 2 muajsh ndërsa brenda saj do të qëndrojnë elemente dhe pajisje origjinale të përdorura nga vetë shkrimtari gjatë jetës së tij. Fshati Gollomboc shtrihet buzë liqenit të Prespës e Pavarësisht pozicionit te tij mungesa e investimeve ka bërë që turizmi të mbetet pak i zhvilluar. Pas muzeut, Rikonstruksioni i sheshit kryesor, rrugët me kalldrëm ndriçimi dhe rikonstruksioni i ndërtesave në qendër pritët të shtojë vizitorët për fshatin.

Top Channel/ Ditari intim i ulqinakes, hapet në Shkodër ekspozita e Vahida Hasanaga Nimanbegu
03/05 15:28
Top Channel/ Veprat e Artkand, mbi 50 vepra e shitje çdo javë
02/05 12:38
Top Channel/ Piktori i dritës dhe natyrës, sot “Exclusive” për Zef Kolombin
02/05 10:52
Top Channel/ Pikturat murale/ Godinat e braktisura në ish uzinën e sodën në Vlorë marrin jetë
01/05 19:56
Top Channel/ Biblioteka e Lumo Skëndos, ekspozohet në ditën botërore të Librit
23/04 19:34
Top Channel/ “Ditët e Librit”/ Do të vijnë në shqip 6 libra të rëndësishëm të letërsisë europaine
21/04 20:02
Top Channel/ “Love” triumfon në SHBA/ Genti Kame u shpall aktori më i mirë protagonist
20/04 19:59
Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04 12:38
Top Cahnel/ Galeria “Artkand”/ Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza
18/04 20:19
Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04 12:32
Top Channel/ Shkodra në një ekspozitë/ Fotografitë me banesat tradicionale qindra vjeçare
17/04 20:09
Top Channel/ Ekspozita e shpresës/ Përjetimi i Najada Hamzës në një vit pandemik
16/04 19:58
Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04 13:09
Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54
Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër
07/04 19:58
“ABC-ja”, rikthehet tek Mësonjtorja/ Në muze rikthehen edhe bankat historike. Reagimi pas protestave
07/04 15:35
“Spiderman” i Ardian Isufit/ Ekspozita, heroi i mirë është zëvendësuar nga një ujk kërcënues
06/04 15:47
Instalacioni i Oltsen Gripshit/ Titullohet “Koha” dhe është vendosur në qytetin e Durrësit
05/04 15:33
Ekspozita e fëmijëve autikë/ “Edhe unë jam një vepër arti” hapet në qytetin e Shkodrës
03/04 19:57