Lehtësohen profesionet e lira/ Heqja e taksave, kontabilistët: Mund të abuzojë biznesi i madh
24/09/2020 15:22

Profesionet e lira janë kategoria kryesore që pritet të përfitojë nga masat e qeverisë për lehtësimin e barrës fiskale me zemërimin e tatim fitimit dhe atë të TVSH-së për bizneset e vogla. I këtij mendimi është eksperti për çështjet fiskale, Enkelejd Dyrmishi, sipas të cilit nisma i jep frymëmarrje sipërmarrjes së vogël, por krijon shtrat për evazion nga të mëdhenjtë. Enkelejd Dyrmishi, ekspert për çështjet fiskale: Profesionet e lira janë kategoria që përfitojnë më së shumti nga zerimi i këtyre taksave. Mbetet për t’u parë impakti që do të ketë nisma. Por, rreziku për evazion nga kompanitë e mëdha është i madh, pasi do tentojnë copëzojnë aktivitetin. Sipas Dyrmishit emergjente në këtë moment është ndërmarrja e një politike fiskale që synon uljen e tatimit mbi të ardhurat personale për individët, si një instrument për të nxitur konsumin. Enkelejd Dyrmishi: Mendoj se në këtë moment pandemie kur ekonomia gjendet në vështirësi, nevojitet një ndërhyrje veçanërisht në uljen e tatimit mbi të ardhurat personale, për të nxitur konsumin dhe gjallëruar ekonominë e vendit.

“Mbyllje e dytë, fatale”/ Denaj: Projekt buxheti 2021 është projektuar mbi një skenar rimëkëmbje
28/10 19:51
Hekurudha Tiranë-Durrës/ Kompania italiane INC S.P.A ka fituar tenderin për rehabilitim
28/10 15:24
Diskutimet për buxhetin/ Në Kuvend ministrat e mbrojtjes, turizmit dhe bujqësisë
28/10 12:57
Top News – Pandemia dhe ekonomia/ KE, raport për vendet e ballkanit
28/10 10:35
Kërkohen më shumë para për rrugët/ Ankohet ministrja: Na u dha vetëm 45% e nevojave
27/10 19:50
Borxh në tregun e brendshëm/ Nisin në parlament diskutimet për projekt buxhetin e vitit 2021
26/10 19:56
Park i madh aventurash në Pukë/ Projekti i FSHZH për të ndërtuar zip line 1.2 kilometra
26/10 15:36
Na erdhën 3.3 milionë turistë më pak/ Munguan italianët e polakët, por turizmin e shpëtuan patriotët
23/10 15:33
Projekt-buxheti 2021/ Preçi: Aspak realist dhe elektoral. Bushati: Buxhet i rimëkëmbjes
22/10 19:37
Ekonomia do tkurret me 8.4 përqind/ Banka Botërore: Rimëkëmbja do të jetë e ngadaltë
22/10 15:10
Top News – Ekonomia pas pandemisë/ Raporti i BB-Shqipëria rënie me 8.4 %
22/10 13:06
104 milionë euro/ Rriten me 17 milionë euro fondet për mbështetjen e bujqësisë dhe ushqimit
21/10 15:11
Projektet infrastrukturore/Rama:do punojmë për aeroportin e Sarandës.Transformojmë portin e Durrësit
21/10 13:02
Rritet buxheti për infrastrukturën/ Më shumë fonde sesa për shëndetësinë
21/10 12:59
Rritet buxheti për infrastrukturën/ Më shumë fonde sesa për shëndetësinë
21/10 12:18
Top News – Buxheti i vitit 2021/ Miratohet, ja ku do shkojnë paratë
21/10 12:11
Ulje taksash në 2021/ Në buxhet, ulet taksa për biznesin e vogël dhe për naftën e bujqësisë
20/10 19:35
Buxheti i vitit 2021 për rimëkëmbjen/ Rritja ekonomike 5.5%. Rritje të pagave, lehtësim të taksave
20/10 15:17
Eksportet po përmirësohen/ Shkojnë në 25 miliardë lekë gjatë muajit shtator
19/10 15:09
Top News – Ekonomia e Kinës vazhdon rimëkëmbjen nga pandemia
19/10 12:11