Investimet e huaja/ 92 milionë euro krahasuar me një vit më parë
15/09/2020 15:42

Përfundimi i dy projekteve gazsjellësit TAP dhe hidrocentralit të Devollit si dhe efektet e pandemisë Covid -19 do të vënë në rrezik investimet e huaja në vend. Ish-drejtori i Agjencisë së Zhvillimit të Investimeve Gent Beqiri ngre shqetësimin për zëvendësimin sa më parë të këtyre investimeve, veçanërisht në drejtim të sektorëve që gjenerojnë punësim dhe kanë peshë më të madhe në ekonominë e vendit. “Në mënyrë që TAP të rezultojë më i sukssheshëm duhet që degëzmi dhe gazifikimi i vendit të zhvillohet më tej për t’i dhënë frymëmarrje ekonomisë. Duhet të hedhim vëmendjen te turizmi, bujqësia, përpunimi, transporti qoftë edhe ai ajror. Pra, duhen parë alterantiva të tjera që në një farë mase që të mund të përmirësojnë situatën.”

“Mbyllje e dytë, fatale”/ Denaj: Projekt buxheti 2021 është projektuar mbi një skenar rimëkëmbje
28/10 19:51
Hekurudha Tiranë-Durrës/ Kompania italiane INC S.P.A ka fituar tenderin për rehabilitim
28/10 15:24
Diskutimet për buxhetin/ Në Kuvend ministrat e mbrojtjes, turizmit dhe bujqësisë
28/10 12:57
Top News – Pandemia dhe ekonomia/ KE, raport për vendet e ballkanit
28/10 10:35
Kërkohen më shumë para për rrugët/ Ankohet ministrja: Na u dha vetëm 45% e nevojave
27/10 19:50
Borxh në tregun e brendshëm/ Nisin në parlament diskutimet për projekt buxhetin e vitit 2021
26/10 19:56
Park i madh aventurash në Pukë/ Projekti i FSHZH për të ndërtuar zip line 1.2 kilometra
26/10 15:36
Na erdhën 3.3 milionë turistë më pak/ Munguan italianët e polakët, por turizmin e shpëtuan patriotët
23/10 15:33
Projekt-buxheti 2021/ Preçi: Aspak realist dhe elektoral. Bushati: Buxhet i rimëkëmbjes
22/10 19:37
Ekonomia do tkurret me 8.4 përqind/ Banka Botërore: Rimëkëmbja do të jetë e ngadaltë
22/10 15:10
Top News – Ekonomia pas pandemisë/ Raporti i BB-Shqipëria rënie me 8.4 %
22/10 13:06
104 milionë euro/ Rriten me 17 milionë euro fondet për mbështetjen e bujqësisë dhe ushqimit
21/10 15:11
Projektet infrastrukturore/Rama:do punojmë për aeroportin e Sarandës.Transformojmë portin e Durrësit
21/10 13:02
Rritet buxheti për infrastrukturën/ Më shumë fonde sesa për shëndetësinë
21/10 12:59
Rritet buxheti për infrastrukturën/ Më shumë fonde sesa për shëndetësinë
21/10 12:18
Top News – Buxheti i vitit 2021/ Miratohet, ja ku do shkojnë paratë
21/10 12:11
Ulje taksash në 2021/ Në buxhet, ulet taksa për biznesin e vogël dhe për naftën e bujqësisë
20/10 19:35
Buxheti i vitit 2021 për rimëkëmbjen/ Rritja ekonomike 5.5%. Rritje të pagave, lehtësim të taksave
20/10 15:17
Eksportet po përmirësohen/ Shkojnë në 25 miliardë lekë gjatë muajit shtator
19/10 15:09
Top News – Ekonomia e Kinës vazhdon rimëkëmbjen nga pandemia
19/10 12:11