Hekurudha Tiranë-Durrës/ Kompania italiane INC S.P.A ka fituar tenderin për rehabilitim
28/10/2020 15:24

Kompania italiane INC S.P.A është shpallur zyrtarisht fituesja e tenderit për ndërtimin e hekurudhës Tiranë – Durrës – Rinas. Referuar dokumentit zyrtar të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, INC një ndër kompanitë më kryesore në shtetin fqinj në fushën e infrastrukturave të mëdha ka ofruar 69.7 milionë euro për këtë investim, vlerën më të ulët teksa në tender dhanë oferta edhe dy kompani të tjera që ofruan mbi 92 mln euro. Projekti i cili është pjesë e Korridorit Mesdhetar përfshin rehabilitimin e linjës hekurudhore me gjatësi prej 34.2 km ndërmjet Tiranës dhe Durrësit, teksa parashikon njëkohësisht edhe ndërtimin e një linje të re hekurudhore prej 5 km midis Tiranës dhe Aeroportit të Rinasit. Kostoja totale e këtij investimi të miratuar që prej vitit 2016 arrin në 92.1 milionë euro, ku pjesa më e madhe rreth 36.9 milionë euro do të mbulohet nga kredia e BERZH, para që do të përdoren për të bashkëfinancuar punimet e ndërtimit, si edhe mbikëqyrjen e punimeve që lidhen me projektin. Ndërsa 35.5 milionë euro grant është parashikuar të mbulohet nga Kuadri i Investimeve të Ballkanit Perëndimor dhe pjesa tjetër prej 19.7 milionë euro do të financohet nga qeveria shqiptare. Projekti i rehabilitimit të hekurudhës Tiranë-Durrës dhe ndërtimit të zgjatimit të ri në Rinas është pjesë e Axhendës së Konektivitetit që synon lidhjen mes rajonit e më gjerë me Europën, dhe në kuadër të Nismës së Berlinit, projektet që kualifikohen mund të tërheqin grante dhe financime nga donatorët.

Humbja 1,8 miliardë euro/ Mbyllen gjysma e agjencive turistike dhe të udhëtimeve
25/11 19:41
Miliona euro për kurim në Turqi/ Nga Shqipëria janë nisur 270 avionë. Ja tarifat e kurimit nga covid
21/11 19:43
Ekonomia do tkurret me -6.4%/ Parashikimi i institutit vjenez për Shqipërinë
20/11 15:16
Eksportet ranë gjatë pandemisë/ Në 10 muaj u eksportuan 1.8 miliardë euro mallra ‘made in albania’
17/11 15:23
Bien eksportet/ Rënie 12.2% për 10-mujorin
17/11 12:54
Kuvendi miraton buxhetin e 2021/ U rritën shpenzimet për shëndetësinë
16/11 19:42
Buxheti shkon për votim në Kuvend/ Në seancë edhe ndryshimet për ligjin e financimit të partive
16/11 12:43
Shitjet e banesave janë ulur/ Rënie e madhe edhe në kërkesën e banesave me qira
14/11 15:36
9.7 mln euro për rimbursim të ilaçeve/ Shtohet buxheti, ndihmë për të prekurit me covid
13/11 19:34
Diskutimet për buxhetin/ Deputetët diskutojnë shtesat e fondeve
13/11 12:44
Financat dhe KLSH, shifra të kundërta/Përplasja në Kuvend mes institucioneve për shifrat e buxhetit
12/11 15:31
Top News – Administrimi i buxhetit/ KLSH, kritika për Qeverinë e Bashkitë
12/11 14:24
Top News – Ndihma prej 4 mijë lekë/ Tatimet, informacion për bizneset
12/11 10:28
Top News – Depozitat në banka/ Rriten ndjeshëm edhe në valutë
12/11 10:26
Shtyhet regjistrimi i popullsisë/ Për shkak të pandemisë procesi do të zhvillohet në tetor 2022
11/11 19:54
Paratë për teatrin nga qeveria/ Bashkia e Tiranës kërkon fonde në pritje të BEI
10/11 19:55
Për rrugët duhen edhe 14.5 mld lekë/ Gara për aeroportin e Vlorës do rihapet në fund të vitit
10/11 19:47
Top News – Kreditë me problem/ BSH-u rritën gjatë shtatorit
10/11 14:07
Buxheti 2021 diskutohet në Kuvend/ Të gjithë kërkojnë që të shtohen fondet për investime
10/11 13:02
Ndryshon buxheti për bujqësinë/ Do të ndryshojë edhe TVSH për prodhuesit e qumështit
09/11 19:48