Fiks Fare/ Skandal në Shkodër/ Laboratori kryen analizat e ujit para se të marrë mostrën
30/11/2020 20:30

Fiks Fare denoncoi mbrëmjen e së hënës një laborator në Shkodër i cili ka fituar tenderin për monitorimin e cilësisë së ujit të pijshëm, por analizat i ka kryer pa marrë mostër. Fiksi siguroi dokumente dhe fakte që vërtetuan se laboratori raportonte që ka marrë mostrën në 5 shtator, ndërkohë që sipas dokumentave analizimi ka nisur në 3 shtator. Pra pa u marrë mostra e ujit ka filluar analizimi i tij. Ujësjellësi Shkodër në datë 28 korrik ka nxjerrë një urdhër prokurorimi për zhvillimin e një tenderi që do bënte të mundur monitorimin e cilësisë së ujit. Fitues për këtë tenderim u shpall laboratori ECM me ofertën më të ulët. Kontrata nëpërmjet ujësjellësit dhe laboratorit u nënshkrua në datën 11 gusht 2020 me një vlerë prej 390.000 lekësh e cila me tvsh shkon 468.000 lekë. Gjithashtu në këtë kontratë është theksuar se monitorimi i cilisë së ujit duhet të kryhet nëpërmjet metodës ISO që përcaktohet në VKM e datës 25.05.2016. Ndërkohë në dokumentat e dorëzuara pranë ujësjellësit, laboratori ECM thotë se pjesën më të madhe të analizave e ka kryer në Podgoricë me laboratorin CETI. Gazetarët e Fiksit nga dokumentat që ju vunë në dispozicion nga ujësjellësi vërejtën se raporti i hartuar nga laboratori ECM tregon se për analizimin e cilësisë së ujit mostra është marrë në datën 05.09.2020 . Po nga këto dokumenta laboratori nënkontraktor CETI ka kryer analizimin e cilësisë së ujit në 03.09.2020 . Pra edhe pse ende nuk ishte marrë mostra e ujit analizimi i tij kishte filluar duke vënë në pikëpyetje të gjithë monitorimin e cilësisë së ujit.

Fiks Fare, “Zhduket” fshati, banorët s’bëjnë dot veprime në gjendjen civile, 15 Janar 2021, Pjesa 1
15/01 21:02
Fiks Fare, Rruga e fshatit Gjorm e shkatërruar, Bashkia Kurbin: S’kemi fonde! 15 Janar 2021, Pjesa 2
15/01 21:01
Fiks Fare, Melisa: Do puth, do përqafoj sa t’iu plasë gurmazi! 15 Janar 2021, Pjesa 3
15/01 21:00
Fiks Fare/ Nuk regjistrojnë dot fëmijën, ‘zhduket’ fshati nga regjistri i adresave
15/01 20:30
Fiks Fare/ Rruga e fshatit Gjorm e shkatërruar prej vitesh, Bashkia Kurbin: Nuk kemi fonde!
15/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Melisa: Do puth, do përqafoj sa t’iu plasë gurmazi!
15/01 20:30
Fiks Fare, Shqipëria shpall italianin në kërkim, Fiksi zgjidh problemin, 14 Janar 2021, Pjesa 1
14/01 21:02
Fiks Fare, Drama e 3 fëmijëve, nëna e sëmurë mendore i rreh dhe i lë pa bukë, 14 Janar 2021, Pjesa 2
14/01 21:01
Fiks Fare, Krasta: Në Shqipëri digjet fshati, ajo që krihet dhe komshia, 14 Janar 2021, Pjesa 3
14/01 21:00
Fiks Fare/ Shqipëria shpall italianin në kërkim pa vendim të formës së prerë, Fiksi zgjidh problemin
14/01 20:30
Fiks Fare/ Shërbimi social ‘fle’, interesohet për fëmijët pas 3 vitesh
14/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Krasta: Në Shqipëri digjet fshati, ajo që krihet dhe komshia
14/01 20:30
Fiks Fare/ Nëna: S’jam mirë, ndaj i rrah fëmijët. S’dua të më hanë kempin”
14/01 20:30
Fiks Fare/ Drama e 3 fëmijëve të mitur, nëna e sëmurë mendore i rreh dhe i lë pa bukë
14/01 20:30
Fiks Fare/ Inspektori i zonës: Prej 3 vitesh kam raportuar gjendjen tek shërbimi social
14/01 20:30
Fiks Fare, U denoncua nga Fiks Fare! Jep dorëheqjen ministri Kuçi, 13 Janar 2021, Pjesa 1
13/01 21:02
Fiks Fare, Plumba dhe gjak mes ndërtuesve, 120 familje lihen në rrugë! 13 Janar 2021, Pjesa 2
13/01 21:01
Fiks Fare, I përmbyturi nuk do as bukë, as ujë, do grua, 13 Janar 2021, Pjesa 3
13/01 21:00
Fiks Fare/ Allmuça, pronari i Star: Nuk i njoh 120 familjet që blenë apartament te Llanaj
13/01 20:30
Denoncimi i Fiks Fare/ Plumba dhe gjak mes ndërtuesve, 120 familje lihen në mes të rrugës!
13/01 20:30