Administrata, 193 milionë euro borxh/ Detyrimet ndaj biznesit, sigurimeve e vendimeve të gjykatave
05/03/2021 19:41

Pushteti qëndror dhe bashkitë e vendit kanë thelluar më tej borxhet. Të dhënat e Ministrisë së Financave tregojnë se në fund të vitit 2020, detyrimet e prapambetura të administratës publike kanë arritur në rreth 23.8 miliardë lekë apo rreth 193 milionë euro. Pjesën më të madhe të faturave të papaguara e zë TVSH-ja e parimbursuar për bizneset që arriti në fund të dhjetorit në rreth 9.8 miliardë lekë, një stok që sipas Ministrisë së Financave pritet të zerohet deri në qershor të këtij viti. Ministria e Financave dhe ajo e Infrastrukturës rezultojnë dy nga dikasteret me borxhet më të larta, përkatësisht me nga 2 miliardë lekë, ndjekur nga ministria e Mbrojtjes me 1.4 miliardë lekë detyrime, ku pjesa më e madhe e tyre janë për faturat e papaguara për vendimet gjyqësore, kryesisht për largimet e padrejta nga puna. Edhe bashkitë kanë zgjeruar më tej borxhet vitin e kaluar, pasi sipas të dhënave stoku i detyrimeve arriti në 7 miliardë lekë, ekuivalente me rreth 56.7 milionë euro. Niveli më i lartë i borxheve u shënua në Bashkinë e Tiranës me rreth 761 milionë lekë, ndjekur nga ajo e Kavajës dhe Vorës përkatësisht me 728 dhe 203 milionë lekë. Mosshlyerja e borxheve nga një pjesë e bashkive ka arritur deri tek mospagesa e sigurimeve shoqërore për punonjësit e administratës.

Shpresë tek vaksinimi/ Tregu ka nevojë të qetësohet, vaksina i jep optimizëm konsumatorëve
09/04 19:47
Top News – FMN, dritë jeshile për Shqipërinë/ Pas goditjes nga pandemia, rritje ekonomike
07/04 12:11
Optimizmi i biznesit u rrit/ Të dhënat e Bankës së Shqipërisë për tremujorin e parë të vitit 2021
06/04 15:16
Ekspertët shpjegojnë se pse Shqipëria pati një rënie më të vogël ekonomike
03/04 19:44
Top News – Parashikimi i Bankës Botërore/ Situata buxhetore e Shqipërisë do përkeqësohet
31/03 21:21
Ekonomia u tkurr 3.3%/ INSTAT tregon recesion më të ulët se parashikuan institucionet ndërkombëtare
31/03 19:50
‘Suezi” ndikon dhe në Shqipëri/ Do ketë vonesa të mbërritjes së mallrave nga Kina
26/03 15:23
Ulen eksportet/ Trendi rënës në shkurt reflekton presionin e pandemisë
18/03 12:26
Analiza programit të PS për taksat/Ekspertët: Tatimi progresiv jo vetëm mbi pagat, por çdo të ardhur
17/03 19:40
Projektet e rindërtimit/ Rama inspekton punimet në Thumanë, Laç dhe në Krujë
15/03 15:30
Pandemia la 43.400 persona të papunë/ Në Shqipëri, 165 mijë persona janë regjistruar si të papunë
13/03 19:43
Rritet papunësia, shkon në 11.8%/ Rreth 43.400 të papunë nga pandemia
13/03 12:51
Top News – Fondi Monetar për Shqipërinë/ Dy kushtet që ndikojnë në rritjen ekonomike
10/03 20:14
Kreditë e këqija u rritën në janar/ Stoku i kredive me probleme shkon në 49 miliardë lekë
10/03 19:50
Ekonomia, një vit në pandemi/ Ekspertët mendojnë se ringritja nis në gjysmën e dytë të vitit 2021
09/03 19:52
Inflacioni nis të rritet/ Janë shtuar blerjet për ushqime dhe mobilim
08/03 15:29
Administrata, 193 milionë euro borxh/ Detyrimet ndaj biznesit, sigurimeve e vendimeve të gjykatave
05/03 19:41
Bashkitë shtojnë të ardhurat/ Efekti më i madh nga mbledhja e taksës për ndërtimet e reja
03/03 19:53
Të ardhurat, rënie edhe në janar/ 7.3 mln euro më pak se në 2020 kur pandemia s’kishte shpërthyer
01/03 19:47
Pandemia rriti kursimet/ Banka e Shqipërisë ka publikuar të dhënat për depozitat bankare
27/02 12:44