160 vjet Big Ben, kulla e orës londineze ende në restaurim
11/07/2019 14:57

Ora më e famshme e botës, ‘Big Beni’, mbush 160 vjeç këtë vit dhe përvjetorin e feston me restaurim. Kulla 96 metra e lartë, një prej strukturave më të fotografuara në Britani, është duke u rinovuar falë programit më të shtrenjtë të mbrojtjes së saj që është miratuar ndonjëherë. Përgjatë punimeve të nisura në 2017-n e që pritet të përfundojnë në vitin 2021, këmbana e strukturës së famshme nuk do të lëvizet, mgjithatë ajo po qëndron në heshtje, me përjashtim vetëm të ndonjë eventi të rëndësishëm si kremtimet e Vitit të Ri.