Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04/2021 12:38

Rabie Çollaku ishte vajza e parë që në Lice vendosi të zgjedhë gdhendjen. Ajo punon çdo ditë në sudion e profesorti të saj dhe nga grumbullimi I veprave të teknikave të ndryshme çeli këtë ekspozitë ne Lice. Rabie Çollaku: Duke qenë se isha e vetmja gocë dukej dhe pak e pamundur, por më pas re kuptova që është vendimi më I bukur që kam marrë. Pas meje erdhën dhe dy vajza të tjera . Duket sikur bëhesh ai si tip shembulli, që shiko se edhe gocat ja dalin! Në cdo punë personifikohet ajo në morinë e ndjenjave dhe emocioneve. Çollaku: Kjo është pika e lotit. Po, kjo është pika e lotit. Për mua pika e lotit është gjëja më e rëndësishme që del nga trupi I njeriut. Arsyeja pse në disa vende është luciduar dhe në disa të tjera është lënë me dalta, është se jo gjithmonë pika e lotit është e trishtueshme ose e lumtur, por ka një ngatërrim emocionesh që as vetë ne nuk arrijmë ta kuptojmë. “Unë në nëntë vjecare kam qenë tek shkolla e baletit dhe për mua ky ishte vendimi që mora kur vendosa të braktis baletin për të ardhur tek arti figurativ”. Liceu Artistik ka këtë vit përvjetorin e 75. Çka sipas drejtuesit Sirika, do të sjellë Muzeun e historisë së këtij institucioni. Shkëlqim Sirika: Besoj do tja dalim për ringritjen e muzeut, ose hapjen e muzeut 75 vjet Lice. Për këtë po bisedoj për ish profesorë të nderuar të Liceut, duke filluar nga Zhani Ciko. Po ashtu kemi një marrëveshje edhe me disa dirigjentë të tjerë për një koncert madhështor, I cili do të bëhet me rastin e jubileut, më 20 dhjetor.

Top Channel/ Ditari intim i ulqinakes, hapet në Shkodër ekspozita e Vahida Hasanaga Nimanbegu
03/05 15:28
Top Channel/ Veprat e Artkand, mbi 50 vepra e shitje çdo javë
02/05 12:38
Top Channel/ Piktori i dritës dhe natyrës, sot “Exclusive” për Zef Kolombin
02/05 10:52
Top Channel/ Pikturat murale/ Godinat e braktisura në ish uzinën e sodën në Vlorë marrin jetë
01/05 19:56
Top Channel/ Biblioteka e Lumo Skëndos, ekspozohet në ditën botërore të Librit
23/04 19:34
Top Channel/ “Ditët e Librit”/ Do të vijnë në shqip 6 libra të rëndësishëm të letërsisë europaine
21/04 20:02
Top Channel/ “Love” triumfon në SHBA/ Genti Kame u shpall aktori më i mirë protagonist
20/04 19:59
Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04 12:38
Top Cahnel/ Galeria “Artkand”/ Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza
18/04 20:19
Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04 12:32
Top Channel/ Shkodra në një ekspozitë/ Fotografitë me banesat tradicionale qindra vjeçare
17/04 20:09
Top Channel/ Ekspozita e shpresës/ Përjetimi i Najada Hamzës në një vit pandemik
16/04 19:58
Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04 13:09
Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54
Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër
07/04 19:58
“ABC-ja”, rikthehet tek Mësonjtorja/ Në muze rikthehen edhe bankat historike. Reagimi pas protestave
07/04 15:35
“Spiderman” i Ardian Isufit/ Ekspozita, heroi i mirë është zëvendësuar nga një ujk kërcënues
06/04 15:47
Instalacioni i Oltsen Gripshit/ Titullohet “Koha” dhe është vendosur në qytetin e Durrësit
05/04 15:33
Ekspozita e fëmijëve autikë/ “Edhe unë jam një vepër arti” hapet në qytetin e Shkodrës
03/04 19:57