Top Channel/ Manovrat me çmimin e naftës, sot e ul 5 lekë çmimin që ngriti dje me 8 lekë për litër
03/12/2022 19:31

Me dy vendime njëri pas tjetrit Bordi i Naftës e rriti çmimin e naftës me tre lekë më shumë në total, ndërkohë që vendet fqinje si maqedonia e kanë ulur atë. Pak ditë më parë Bordi u mblodh me shumë vonesë për ulur çmimin e naftës duke e cuar atë në 206 lekë. Në kohën kur nuk kishte bord, çmimi i naftës ishte 195 lekë për litër, nisur nga fakti se sa u ul nafta në bursa. Bordi në atë moment nuk i shërbeu qytetarëve poir fiksoi cmime abuzive. Pas 24 orësh bordi njoftoi se do rriste çmimin e naftës me 8 lekë duke e cuar atë në 2014 lekë me arsyetimin se në bursa nafta u shtrenjtua. Rritja ishte shumë e shpejtë ndërkohë që në maqedoninë e veriut vazhdonte ulja e çmimit. Ndërsa këtë të shtunë bordi u mblodh për të ulur çmimin me 5 lekë. Në fund të gjithë këtyre veprimeve Bordi vetëm ka bërë një rritje të çmimit të naftës me tre lekë për litër, dhe shumë më lartë se sa duhet të ishte çmimi i naftës nëse do ishte treg i lirë. Top Channel ka treguar gjatë ditëve në vijim se Bordi reflekton më shumë ngritjen e çmimit, ndërsa kur çmimi ulet në Bursa, reflektimi vjen me vonesë dhe zakonisht çmimi fiksohet më lart seç duhet të jetë. Kontrasti qëndron edhe me Maqedoninë fqinje, e cila në datë 1 dhjetor e uli çmimin edhe më shumë me 4 lekë. Kërkesa globale për naftë ka rënë gjë e cila ka sjellë uljen e çmimit, pasi importuesi më i madh Kina po kalon një betejë të vështirë me kufizimet e COVID, që ka ngadalësuar ekonominë aziatike.

Top Channel/ Çmimet e bulmetit do të rriten! Ekspertët e shpjegojnë shtrenjtimin me taksën e hirës
08/02 19:49
Top News – Shtrenjtimi i qumështit, konkurrenca do të hetojë tregun
08/02 18:58
Top News – Energjia e rinovueshme, Shqipëria më mirë se Gjermania
08/02 18:51
Top News – Fluturon gazi, por bordi ul naftën e benzinën
04/02 17:18
Top Channel/ Bujqësia në vendnumëro! Ekspertët: Viti që kaloi, nuk ishte një moment suksesi
04/02 15:20
Top Channel/ Në banka, 11 mld euro kursime/Në 2022 depozitat u shtuan me 525 mln euro, gjysma e 2021
03/02 19:41
Top News – Shqiptarët shpërfillin politikën / The Economist publikon indeksin e demokracisë
02/02 20:08
Top News – Ekonomia shqiptare / Nga Vjena mbërrijnë sinjale pozitive
02/02 20:06
Top News – BQE rrit normat e interesit/ Masa prek edhe Shqipërinë, shtrenjton kreditë në euro
02/02 17:27
Top News – Ulen sërish karburantet / Vendimi i bordit të transparencës
02/02 17:26
Top News – Banka e Shqipërisë përgënjeshtron Krifcën / Sejko: Bujqësia nuk u rrit vitin e kaluar
01/02 18:29
Top News – PBB zgjerohet me 1 mld çdo vit deri në 2026
01/02 18:20
Top Channel/ Ekonomia do rritet me 3%/ Parashikimi i BERZH, Inflacioni dhe emigrimi janë kërcënim
30/01 19:32
Top Channel/ Ekonomia në 2023! Ekspertët kërkojnë kujdes me papunësinë dhe uljen e të ardhurave
30/01 13:37
Top Channel/ Çfarë shkoi keq në 2022? Ministria e Financave: Probleme me kontrollin e koncesioneve
29/01 19:43
Top Channel/Kriza uli transportin e mallrave,import-eksportet detare në vëllim u ulën me 20% në 2022
27/01 15:05
Top Channel/ Debate në Kuvend! Diskutohet heqja e taksës për hirrën dhe qumështin barista
24/01 19:39
Top Channel/ Në 2024 ekonomia më optimiste, për Shqipërinë parashikohet një rritje mbi 3.2 %
23/01 15:11
Top News – Dy shtete me një monedhë… / Financial Times: Brazili dhe Argjentina nisin përgatitjet
22/01 16:42
Top News – Kreditë me probleme/Inflacioni nuk i preku, në 2022 ranë sërish
22/01 13:02