Park i madh aventurash në Pukë/ Projekti i FSHZH për të ndërtuar zip line 1.2 kilometra
26/10/2020 15:36

Puka do ketë së shpejti një park të madh aventurash, të ngjashëm me këtë të liqenit të Tiranës. Një projekt ambicioz që parashikon edhe ndërtimin e lojërave të ndryshme për të gjitha grupmoshat, i përshtatur për të qenë pjesë e natyrës dhe që synon ta kthejë këtë qytet në një nga destinacionet turistike më të mëdha familjare në vend e rajon. Fondi Shqiptar i Zhvillimit ka hapur procedurat e tenderimit për këtë projekt me një fond limit që arrin vlerën e 71.3 milionë lekësh. Parku është planifikuar të ndërtohet pranë liqenit të Pukës, ndërmjet kodër Hanit dhe Kodër Mehaj. Ai parashikon ndërtimin e një Zipline prej 1.2 km dhe me një shpejtësi mesatare mbi 80-110 km/h, që sipas dokumenteve të tenderit do të jetë një ndër më të shpejtët dhe më të gjatët në Europë. Ndërkaq, janë në total rreth 25 lojëra të të ndryshme të planifikuara për t’u instaluar në këtë park, duke ofruar për qytetarët e zonës dhe vizitorët e tjerë aktivitete të ndryshme sportive e rekreative, një hapësirë shumë funksionale për të gjitha kategoritë. Ky projekt vjen si një vijimësi e atij të urbanizimit të qytetit. Elementët e ndryshëm të natyrës që do të përdoren në ndërtimin e tij do të transformojnë tërësisht qytetin e Pukës, duke i shtuar kështu vlerat e turizmit malor zonës. 13 Nëntori është edhe afati i fundit për dorëzimin e ofertave nga operatorët ekonomikë të interesuar për të marrë pjesë në zbatimin e këtij projekti. Paralelisht në Pukë po zbatohet edhe projekti për rikualifikimin urban të qytetit, i financuar nga qeveria shqiptare dhe Banka e Këshillit të Evropës, investime që janë fokusuar te rikonstruksioni i rrugëve lidhëse të qytetit, të fasadave të objekteve të ndryshme, si dhe forcimin e mbrojtjes së liqenit të vogël.

Shqiptarët kursejnë më shumë/ Depozitat bankare shkuan në 8.7 miliardë euro gjatë pandemisë
28/11 15:59
Humbja 1,8 miliardë euro/ Mbyllen gjysma e agjencive turistike dhe të udhëtimeve
25/11 19:41
Miliona euro për kurim në Turqi/ Nga Shqipëria janë nisur 270 avionë. Ja tarifat e kurimit nga covid
21/11 19:43
Ekonomia do tkurret me -6.4%/ Parashikimi i institutit vjenez për Shqipërinë
20/11 15:16
Eksportet ranë gjatë pandemisë/ Në 10 muaj u eksportuan 1.8 miliardë euro mallra ‘made in albania’
17/11 15:23
Bien eksportet/ Rënie 12.2% për 10-mujorin
17/11 12:54
Kuvendi miraton buxhetin e 2021/ U rritën shpenzimet për shëndetësinë
16/11 19:42
Buxheti shkon për votim në Kuvend/ Në seancë edhe ndryshimet për ligjin e financimit të partive
16/11 12:43
Shitjet e banesave janë ulur/ Rënie e madhe edhe në kërkesën e banesave me qira
14/11 15:36
9.7 mln euro për rimbursim të ilaçeve/ Shtohet buxheti, ndihmë për të prekurit me covid
13/11 19:34
Diskutimet për buxhetin/ Deputetët diskutojnë shtesat e fondeve
13/11 12:44
Financat dhe KLSH, shifra të kundërta/Përplasja në Kuvend mes institucioneve për shifrat e buxhetit
12/11 15:31
Top News – Administrimi i buxhetit/ KLSH, kritika për Qeverinë e Bashkitë
12/11 14:24
Top News – Ndihma prej 4 mijë lekë/ Tatimet, informacion për bizneset
12/11 10:28
Top News – Depozitat në banka/ Rriten ndjeshëm edhe në valutë
12/11 10:26
Shtyhet regjistrimi i popullsisë/ Për shkak të pandemisë procesi do të zhvillohet në tetor 2022
11/11 19:54
Paratë për teatrin nga qeveria/ Bashkia e Tiranës kërkon fonde në pritje të BEI
10/11 19:55
Për rrugët duhen edhe 14.5 mld lekë/ Gara për aeroportin e Vlorës do rihapet në fund të vitit
10/11 19:47
Top News – Kreditë me problem/ BSH-u rritën gjatë shtatorit
10/11 14:07
Buxheti 2021 diskutohet në Kuvend/ Të gjithë kërkojnë që të shtohen fondet për investime
10/11 13:02