Wake Up/ Pedagogu, Olti Rrumbullaku: Arsyet pse shqiptarët nuk besojnë bankat
14/05/2019 12:25

Shqiptarët vazhdojnë t’i mbajnë paratë “nën dyshek”. Sipas një raporti të fundit të Bankës së Shqipërisë, në lidhje me mënyrat se si shqiptarët mbajnë paratë, rezulton se 15% e tyre nuk zgjedhin bankat për të vendosur kursimet e tyre. Nga kategoria e personave që i mbajnë paratë jashtë sistemit, 13% i ruajnë kursimet jashtë bankave në ambientet ku banojnë dhe 2% e tyre i kanë dhënë hua duke investuar në formën e fajdeve. Në anketim morën pjesë 1200 familje. 39% e tyre nuk kishin asnjë lloj kursimi ndërsa 40% kanë llogari bankare. Pjesa tjetër i kanë investuar në fondet e pensionit, kompanitë e sigurimit, bonot e thesarit ose i mbajnë në shtëpi. Por nderkohe në një tjetër vrojtim mbi pasurinë e familjeve shqiptare, Banka e Shqipërisë gjeti se, 95% e tyre kanë 1-2 prona, por rreth 43% e tyre deklarojnë se nuk zotërojnë asnjë lloj kursimi apo pasurie financiare. Shqipëria është i vetmi vend në rajon që ka më pak besim tek bankat. Kujtojmë këtu se pjesa më e madhe e banorëve të rajonit, rreth 70% e tyre i depozitojnë paratë nëpër banka.

Subvencionet për fermerët/ Bletërritësi e nisi me pak koshere & sot ka 200 pas mbështetjes nga AZHBR
04/06 19:57
Top News – Pandemia dhe ekonomia/ Banka e Shqipërisë, merr disa masa
04/05 21:41
408 biznese për garancinë sovrane/ Kanë aplikuar për kredi për të paguar pagat dhe likuiditet
30/04 19:39
Ekonomia do të tkurret me 5%/ Raporti i BB për shqipërinë dhe Ballkanin pas pandemisë
29/04 19:38
Top News – Pandemia dhe ekonomia/ FMN këshillon autoritetet Shqiptare
26/04 10:59
Me leje, po nuk do kenë punë/ Hotelet nuk presin dot pushues & agjencitë turistike nuk kanë lëvizje
21/04 19:59
Covid-19 godet turizmin/ Biznesi në Durrës kërkon lehtësim të Tvsh-së
13/04 19:22
Marrëveshja me bankat e nivelit të dytë për pagat e bizneseve, miratohet VKM-ja e garancisë
08/04 02:11
Financimet gjigande për ekonominë/ Vendet e zhvilluara nxitojnë të shpëtojnë biznesin nga kriza
07/04 20:29
Të papunë nga koronavirusi/ Të punësuarit në hotele dhe restorante nuk marrim në pagat
07/04 20:23
Top News – Obligacioni qeveritar/ Sigurohen 100 mln euro borxh
07/04 12:13
Do shtohen lekët në qarkullim/ Çfarë efekti ka. Shpjegimi i ekspertit Ardian Civici
03/04 19:15
Top News – Ekonomia e rrezikuar/ Tabaku publikon raportin e S&P
01/04 13:22
Banka e Shqipërisë ul në 0.5% normën e interesit, Sejko: Minimizojmë pasojat e pandemisë
25/03 13:45
Tatimet, kontroll për çmimet/ Janë rritur nga grosistët dhe tregëtarët e vegjël
16/03 15:35
Top News – COVID-19, biznesi i vogël: Kërkon paketë me masa lehtësuese
16/03 11:26
FMN: Fonde për shëndetësinë/ Deklarata nga Uashingtoni për Shqipërinë: Zbutja e impaktit, prioritare
14/03 15:12
Top News – FMN, Covid19 dhe tërmeti/ Arsyet pse ekonomia shqiptare do të ngadalësohet
14/03 10:31
Pas tërmetit më pak taksa/ Bizneset e dëmtuara do të lehtësohen
07/03 12:34
Top News – Shtëpitë e shembura, Ahmetaj: Gati tenderi për rindërtimin
06/03 15:14