Vendimi për kompensimin e shtëpive/ Të dëmtuarit nga tërmeti do përfitojnë në bazë të anëtarëve të familjes
18/01/2020 15:18

Familjet që kanë humbur shtëpitë nga tërmeti I 26 nëntorit nuk do të përfitojnë të njëjtën sipërfaqe që kanë patur, por do të dëmshpërblehen me banesa sipërfaqja e të cilave bazohet në numrin e anëtarëve. Përmes një korpusi vendimesh të njëpasnjëshme, qeveria ka zyrtarizuar rrugët se si do të dëmshpërblehen familjet e dëmtuara nga tërmetit. Familjet me dy anëtarë, banesa e të cilave është shembur do të përfitojnë apartament 1 plus 1 me sipërfaqe që varion nga 45 deri në 60 metër katrorë. Kur familja ka deri në katër anëtarë, përfiton apartament 2+1 me sipërfaqe që varion nga 75 deri në 80 metër katrorë. Ndërsa për familjet me 5 antarë e sipër qeveria do të japë apartament 3+1 me sipërfaqe nga 90 deri në 100 metër katrorë. Këto sipërfaqe përfitohen kur lagjet e reja do të jenë të përbëra nga pallate. Në rastin kur lagjet e reja do të ndërtohen me shtëpi individuale, atëherë familjet me dy anëtarë marrin shtëpi private 60-70 metër katrorë. Ato me 4 anëtarë do të marrin shtëpi 70-80 metër katrorë. Ndërsa familjet me 5 anëtarë e sipër do të përfitojnë shtëpi private jo më pak se 90 metër katrorë.

600 mln € përmes eurobondit/ Ministria e Financave çeli garën për herë të dytë për zgjedhjen e bankave
24/02 21:33
Pastrimi i parave, jemi në zonën gri/ Ministrja e financave: Përgjegjëse gjykatat dhe prokuroria
22/02 15:28
Shitjet e bizneseve/ Në 2018 arritën 17,8 miliardë euro
20/02 17:01
Rikthehen dyqanet pa taksa/ Projekti i financave për t’i hapur në çdo pikë kufitare tokësore
20/02 15:38
Në 2019, 215 mln euro më pak/ Shumica e mosrealizimeve nga doganat dhe tatimet
20/02 15:35
Gjyqet e humbura në Strasburg/ Qeveria, 18 mln euro detyrime të pashlyera për periudhën 2015-2019
19/02 19:33
Shqipëria, gjyqe për 1.3 mld euro/ Është paditur në gjyqe ndërkombëtare të arbitrazhit
15/02 15:09
Orikum-Dukat, abuzimi 62 mln euro/ Shehaj: Duhet të kushtonte vetëm 8 mln euro, jo 70 mln
12/02 15:26
Shqipëria duhet të shtojë investimet/ Këshilla e S & P për kujdes me kërcënimin e ekonomisë
08/02 12:30
Tërmeti, 985 milionë euro dëme/ Del bilanci përfundimtar i dëmeve të tërmetit
05/02 15:22
Emigrantëve i’u zhvaten 55 milionë euro/ Union Net merr pjesën më të madhe të dërgesave
03/02 15:20
Skandali i Union Net/ Detyron emigrantët të paguajnë tre herë më shumë
01/02 15:20
Tenderat publikë/ Ndëshkim kompanive në gara fiktive
01/02 11:18
Ekonomia pas tërmetit/ S&P e vlerson të qëndrueshme
01/02 11:09
Shpallen 18 zonat e rindërtimit/ 9 në Tiranë dhe 9 në Durrës, Laç, Shijak, Krujë dhe Kavajë
31/01 15:38
Ekonomia kërcënohet nga plakja/ FMN parashikon ndikimet në ekonominë shqiptare
30/01 16:44
Kallëzim për “Kardhiq-Delvinë”/ Paditet penalisht për tenderin Sonila Qato ish-shefe e ARRSH
29/01 19:07
Tërmeti i 26 nëntorit/ Bie kërkesa për kreditë e shtëpive
25/01 21:04
Tërmeti/ 700 milionë euro për banesa. 300 për biznesin, shkollat dhe spitalet
24/01 15:25
“Midhjet shqiptare, të kontrolluara”/ Ministria e Bujqësisë kundërshton raportin e KLSH
23/01 15:38