Përplasja e fortë për energjinë/ Shqipëria kundërshton raportin negativ të sekretariatit të energjisë
18/12/2019 19:50

Si asnjëherë më parë prezantimi i raportit vjetor nga sekretariati i energjisë në komisionin e veprimtarive u shndërrua në një beteje frontale mes ministres së energjisë Belinda Balluku dhe shefit të këtij institucioni Janek Kopac. Baluku: Ju zoti nuk mund te thoni qe Shqipëria ka bërë regres kur ne bëmë një gjë që kishte tre vjet që rrinte pezull Kopac: Çdo gjë e shkruar këtu është rezultat i një punë vlerësuese shumë strikte që është bërë nga sekretariati dhe janë rreth 45 ekspertë që kanë punuar për këtë raport, ku gjithsecili ka punën e tij specifike. këta ekspertë kanë kontaktuar me antarë të grupeve të përhershëm kanë kontaktuar me ministritë përkatëse disa herë për të gjithë informacionin që është përdorur. Sekretariati e klasifikoi Shqipërinë si vendin e vetëm në rajon që këtë vit ka shënuar regres me reformën e energjisë. Një nga kritikat në raport ishte zvarritja prej një viti e parkut diellor të akërnisë Balluku: Unë vij nga fusha e Pr, por ju nuk mund të na thoni ne se kë kontratë të nënshkruajmë dhe kë jo dhe kë drejtorë të shkarkojmë dhe kë jo……, Kopac: Në shkencën e PR-it thonë që nëse e përsërit një gënjeshtër disa herë ajo bëhet e vërtetë. ajo që ne kemi shkruar për këtë kontratë është se na duket shqetësuese që një vit pas tenderit nuk është bërë asgjë. Të mbash një vit pezull një tender nuk është mirë. ose shfuqizojë ose finalizoje. pra duhet të bëni diçka, por jo prit prit prit. Investitorët kanë nevojë për stabilitet. Balluku e akuzoi sekretariatin për qëndrim të njëanshëm në raport, e madje edhe për mungesë transparence Balluku: Pse nuk na e dërguat draftin paraprak. Por Kopac tha se drafti i raportit është dërguar dhe ministria ka heshtur, Sigurisht unë do të isha shumë i lumtur që ta ndanim këtë raport paraprakisht me palën shqiptare por do të isha shumë i lumtur që të merrja ndonjëherë përgjigje nga ju sepse përfaqësuesi i ministrisë tuaj në takimin e përhershëm të nivelit të lartë është gjithmonë i heshtur. Kjo është hera e parë kur qeveria konteston raportin e sekretariatit të komunitetit haptazi në publik.

600 mln € përmes eurobondit/ Ministria e Financave çeli garën për herë të dytë për zgjedhjen e bankave
24/02 21:33
Pastrimi i parave, jemi në zonën gri/ Ministrja e financave: Përgjegjëse gjykatat dhe prokuroria
22/02 15:28
Shitjet e bizneseve/ Në 2018 arritën 17,8 miliardë euro
20/02 17:01
Rikthehen dyqanet pa taksa/ Projekti i financave për t’i hapur në çdo pikë kufitare tokësore
20/02 15:38
Në 2019, 215 mln euro më pak/ Shumica e mosrealizimeve nga doganat dhe tatimet
20/02 15:35
Gjyqet e humbura në Strasburg/ Qeveria, 18 mln euro detyrime të pashlyera për periudhën 2015-2019
19/02 19:33
Shqipëria, gjyqe për 1.3 mld euro/ Është paditur në gjyqe ndërkombëtare të arbitrazhit
15/02 15:09
Orikum-Dukat, abuzimi 62 mln euro/ Shehaj: Duhet të kushtonte vetëm 8 mln euro, jo 70 mln
12/02 15:26
Shqipëria duhet të shtojë investimet/ Këshilla e S & P për kujdes me kërcënimin e ekonomisë
08/02 12:30
Tërmeti, 985 milionë euro dëme/ Del bilanci përfundimtar i dëmeve të tërmetit
05/02 15:22
Emigrantëve i’u zhvaten 55 milionë euro/ Union Net merr pjesën më të madhe të dërgesave
03/02 15:20
Skandali i Union Net/ Detyron emigrantët të paguajnë tre herë më shumë
01/02 15:20
Tenderat publikë/ Ndëshkim kompanive në gara fiktive
01/02 11:18
Ekonomia pas tërmetit/ S&P e vlerson të qëndrueshme
01/02 11:09
Shpallen 18 zonat e rindërtimit/ 9 në Tiranë dhe 9 në Durrës, Laç, Shijak, Krujë dhe Kavajë
31/01 15:38
Ekonomia kërcënohet nga plakja/ FMN parashikon ndikimet në ekonominë shqiptare
30/01 16:44
Kallëzim për “Kardhiq-Delvinë”/ Paditet penalisht për tenderin Sonila Qato ish-shefe e ARRSH
29/01 19:07
Tërmeti i 26 nëntorit/ Bie kërkesa për kreditë e shtëpive
25/01 21:04
Tërmeti/ 700 milionë euro për banesa. 300 për biznesin, shkollat dhe spitalet
24/01 15:25
“Midhjet shqiptare, të kontrolluara”/ Ministria e Bujqësisë kundërshton raportin e KLSH
23/01 15:38