Në periferi nuk të japin kupon/ KLSH: Evazioni me TVSH shkon në 270 mln euro
09/01/2020 20:05

Kasat fiskale për të cilat qeveria u angazhua disa herë me fushata, se do të detyronte bizneset për ti vënë në funksion për të ulur kështu ekonominë informale, duket se nuk kanë qenë efektive. Gjithkujt i ka ndodhur që edhe në Tiranë në disa lokale të lëshojnë kupon tatimore e në disa të tjerë jo. Kjo në fakt ka rezultuar edhe në kontrollet audituese të ushtruara nga Kontrolli i Lartë o Shtetit. Në një studim të bankës botërore për vitin 2019 në Shqipëri përllogaritet një ekonomi informale në masën 50%. Ndërsa, evazioni fiskal i shkaktuar nga TVSH, vetëm për 2018 vlerësohet nga 170 deri në 270 milionë euro TVSH. Ndërkohë edhe subjektet tregtare që ndodhen brenda institucioneve shtetërore janë kapur nga KLSH pa kupon tatimor. Tirana, Durrësi dhe Fieri kanë rezultuar si qytetet që përdorin më shumë kasat fiskale ndërkohë që më pak janë Dibra, Gjirokastra dhe Kukësi. Si rezultat, pavarësisht kostove jo vetë të subjekteve për të vendosur kasat fiskale qeveria nuk arrin të vjelë sa duhet TVSH prej tyre pasi bizneset fshehin xhirot e tyre duke mos përdorur kuponin tatimor.

600 mln € përmes eurobondit/ Ministria e Financave çeli garën për herë të dytë për zgjedhjen e bankave
24/02 21:33
Pastrimi i parave, jemi në zonën gri/ Ministrja e financave: Përgjegjëse gjykatat dhe prokuroria
22/02 15:28
Shitjet e bizneseve/ Në 2018 arritën 17,8 miliardë euro
20/02 17:01
Rikthehen dyqanet pa taksa/ Projekti i financave për t’i hapur në çdo pikë kufitare tokësore
20/02 15:38
Në 2019, 215 mln euro më pak/ Shumica e mosrealizimeve nga doganat dhe tatimet
20/02 15:35
Gjyqet e humbura në Strasburg/ Qeveria, 18 mln euro detyrime të pashlyera për periudhën 2015-2019
19/02 19:33
Shqipëria, gjyqe për 1.3 mld euro/ Është paditur në gjyqe ndërkombëtare të arbitrazhit
15/02 15:09
Orikum-Dukat, abuzimi 62 mln euro/ Shehaj: Duhet të kushtonte vetëm 8 mln euro, jo 70 mln
12/02 15:26
Shqipëria duhet të shtojë investimet/ Këshilla e S & P për kujdes me kërcënimin e ekonomisë
08/02 12:30
Tërmeti, 985 milionë euro dëme/ Del bilanci përfundimtar i dëmeve të tërmetit
05/02 15:22
Emigrantëve i’u zhvaten 55 milionë euro/ Union Net merr pjesën më të madhe të dërgesave
03/02 15:20
Skandali i Union Net/ Detyron emigrantët të paguajnë tre herë më shumë
01/02 15:20
Tenderat publikë/ Ndëshkim kompanive në gara fiktive
01/02 11:18
Ekonomia pas tërmetit/ S&P e vlerson të qëndrueshme
01/02 11:09
Shpallen 18 zonat e rindërtimit/ 9 në Tiranë dhe 9 në Durrës, Laç, Shijak, Krujë dhe Kavajë
31/01 15:38
Ekonomia kërcënohet nga plakja/ FMN parashikon ndikimet në ekonominë shqiptare
30/01 16:44
Kallëzim për “Kardhiq-Delvinë”/ Paditet penalisht për tenderin Sonila Qato ish-shefe e ARRSH
29/01 19:07
Tërmeti i 26 nëntorit/ Bie kërkesa për kreditë e shtëpive
25/01 21:04
Tërmeti/ 700 milionë euro për banesa. 300 për biznesin, shkollat dhe spitalet
24/01 15:25
“Midhjet shqiptare, të kontrolluara”/ Ministria e Bujqësisë kundërshton raportin e KLSH
23/01 15:38