Top News – Raporti vjetor i AMF/ Tërmetet, dëmshpërblim 4.12 mld lekë
14/07/2020 17:33

Drejtori i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare Ervin Mete prezantoi në Komisionin Parlamentar për Ekonominë dhe Financat, Raportin e veprimtarisë së Autoritetit gjatë vitit 2019. Mete lidhur me dy termetet e vitit te shkuar tha se sa i përket tregut të sigurimeve vlera e kërkesave për dëmshpërblim arriti nivelin 475 milionë lekë për ngjarjen e 21 shtatorit dhe rreth 3.65 miliardë lekë për ngjarjen e 26 nëntorit. Sipas tij ngjarjet e tërmetit nxorën në pah domosdoshmërinë e zgjerimit të mbulimit të sigurimit të pronës, duke qënë se afro 2.5% e banesave kanë një mbulim të tillë. zyrtar i amf informoi Kuvendin edhe në lidhje me masat rregullatore të ndërmarra pas dy katastrofave natyrore për të garantuar shëndetshmërinë e tregut të sigurimeve, duke rritur me 34.4% provigjonet teknike, krahasuar me vitin 2018, që përbën rritjen më të madhe të realizuar ndonjëherë ndër vite. Sa i takon Fondit të Kompensimit, mete tha se AMF ka vijuar monitorimin e procesit të pagesave të prapambetura. “Gjatë vitit 2019 u paguan rreth 604 milionë lekë dëmshpërblime me objekt Fondin e Kompensimit. Pandemia solli një rritje të numrit të mjeteve të pasiguruara, në afro 22%, shifër që përbën një risk sistemik për Fondin e Kompensimit dhe për gjithë tregun e sigurimeve. Kostot e krijuara për këtë fond nga mjetet e pasiguruara transferohen tek mbajtësit e rregullt të policave të sigurimit, duke reflektuar në primin e tyre të sigurimit. Z. Mete theksoi se pandemia COVID-19, në varësi të shtrirjes së efekteve në tregjet nën mbikëqyrje, do të përcaktojë sfida domethënëse për Autoritetin gjatë pjesës së mbetur të këtij viti dhe në vazhdim. sipas tij gjatë këtij viti drejtimet kryesore të veprimtarisë së Autoritetit, duke marrë në konsideratë edhe ndikimet e COVID-19 në tregjet nën mbikëqyrje do të përqendrohen te menaxhimi i situatës dhe ruajtja e qendrueshmërisë së tregjeve të mbikëqyrura, mbikëqyrja efektive dhe zhvillimi i mëtejshëm i tregjeve, digjitalizimi, plotësimi i kuadrit ligjor dhe mbrojtja e personave të siguruara dhe investitorëve.

Pamje/ Eksploziv lokalit në Elbasan-Pa koment
04/08 10:09
Eksploziv lokalit në Elbasan, Policia: Vetëm dëme materiale-Pa koment
04/08 10:09
Najada Çomo: Virusi është mes nesh, frekuentoni sa më pak ambientet publike!
04/08 10:01
Top News – Situata e zjarreve/ Drejtori i AKMC-të qëllimshme
03/08 23:50
Audiobooks në Shqipëri/ Pandemia na ndryshoi edhe raportin me librin
03/08 20:02
6 viktima dhe 101 raste/ Incidenca 7 ditore rezultoi 24.66 raste pozitive për 100 mijë banore
03/08 19:46
Sekuestrohen pronat e Ylli Ndroqit/ SPAK: Dyshime se janë vendosur nga trafiku i drogës
03/08 19:42
Top News – Vijojnë vatrat e zjarrit/ Seman, pylli me pisha në flakë
03/08 19:39
Top News – Ngjarja në Fushë-Prezë / Vritet me armë zjarri 71-vjeçari
03/08 19:39
Zjarri vijon të përfshijë sipërfaqe me pisha në Seman, dyshohet se …
03/08 18:48
Top News – Lezhë, masat anti covid/ 8 lokale, gjoba e mbyllje aktiviteti
03/08 18:10
Top News – 101 raste me koronavirus/ 6 viktima, 122 pacientë në spital
03/08 18:09
Pankina e Kukësit/ Prezantohet trajneri Skënder Gega
03/08 17:36
Top News – Kosovë, Hoti me covid/ 7 viktima dhe 250 raste të reja
03/08 17:17
Covid-19 në vend/ Ministria e Shëndetësisë: 101 raste të reja dhe 6 humbje jete në 24 orë
03/08 16:59
Top News – Sekuestro ndaj Ndroqit/ Avokatet-sulm politik, do apelojmë
03/08 16:46
Top News – Bypass i Vlorës/ Balluku-janë kryer 45% e punimeve
03/08 16:44
Top News – Kreu i OBSH-së me paralajmërime të zymta për vaksinën ndaj COVID-19
03/08 16:40
Vlerësimi i kandidatëve/ PD krijon komisionin me 5 anëtarë
03/08 16:19
Gjirokastër, 20 zjarrë të qëllimshme/ Policia nuk ka ndaluar asnjë nga autorët e zjarreve
03/08 16:17