T’ju mësosh fëmijëve gjuhën shqipe në Greqi edhe në karantinë
27/06/2020 20:00

Në Athinë disa mësuese shqiptare, të cilat kanë emigruar në fillim të viteve 90 kanë realizuar disa nisma ndër vite për mësimin e gjuhës shqipe për fëmijët e emigrantëve shqiptar që kanë lindur në Greqi, si dhe për integrimin e femrës shqiptare ne shoqeri. Kjo nismë nuk është ndërprere edhe gjatë periudhës së karantinës, ku mësueset kanë vazhduar mësimdhënien online. Të mësuarit të gjuhës shqipe , përveçse në familje, me së miri zhvillohet në shkolla, të cilat janë të domosdoshme në mësimin gjuhës shqipe për fëmijët e emigrantëve. Me mësimin e gjuhës shqipe nxënësit përvetësojnë artikulimin dhe drejtshqiptimin e gjuhës shqipe. Mësimi i gjuhës shqipe në shkollë ju krijon mundësinë fëmijëve dhe prindërve në kthimin ose riatdhesimin e tyre në atdhe, si dhe fëmijët mësojnë vlerat kulturore dhe gjuhësore të vendlindjes së prindërve të tyre. Për t`a bërë sa më tërheqëse dhe interesante shkollën shqipe mësuesit edhe në periudhën e pandemisë ku duhet të respektohen rregullat e distancimit social, periudhë e cila I ka kushtëzuar nga aktivitetet, kanë organizuar aktivitete jashtëshkollore, si festa Abetares, programe, shfaqje me tematike kombëtare. Sëfundim në një nga parqet e Athinës është zhvilluar një aktivitet me fëmijë dhe prindër shqiptar. Me gjithë përpjekjet për t’a përshtatur organizimin në terren të hapur, ky aktivitet ka gjetur shumë përkrahje nga prindërit dhe nxënësit. Mësimin e gjuhës shqipe, për fëmijet shqiptar, mësueset e bëjnë vullnetarisht dhe kjo nismmë është e shtrirë jo vetëm në Athinë por edhe në disa qytete të tjera të Greqisë.

Jam rikthyer për të kontribuar për vendin tim. Të emigroj sërisht opsion jo primar…
03/10 20:00
Fillimet sfiduese, mezi thoja mirëmëngjes në gjermanisht. Diaspora të japë kontribut për vendlindjen
26/09 20:00
Në Shqipëri kam patur padrejtësi gjatë karrierës… Në Montreal kam gjetur ambient shumë profesional
19/09 20:00
U nisa ilegalisht me peshkarexhë në vitin 1992 nga Vlora drejt Italisë për të nisur një jetë të re..
12/09 20:00
Emigrant në 1992, sot në rradhët e partisë CDU në Gjermani. Historia e Besnik Kelmendit.
05/09 20:00
Sfidat e një gruaje shqiptare të sukseshme në Kanada
29/08 20:00
Flautistja e parë shqiptare që sfidoi mentalitetin në 1966.30 vite sfida dhe suksese në Korfuz
22/08 20:00
Përse vendosa të largohem nga Shqipëria. Do të kthehem të jetoj pas disa vitesh në një vend…
15/08 20:00
Nuk kam lejuar kurrë të fyejnë vendlindjen time.Shqipëria me gjithë të metat mbetet oaz frymëzimi
01/08 20:00
Kam kaluar sfida mbijetese në emigrim dhe tani që kam mundësi dua të ndihmoj njerëz në nevojë
25/07 20:00
Nismë nga zemra ime, për vajzën time, dhe për çdo prind që ka fëmijë me autizëm
18/07 20:00
Të gjesh shpirtin binjak në Diasporë. Nisma unike e dy shqiptarëve të lindur në Zvicër
11/07 20:00
Në Amerikë në pension ndryshon jeta totalisht. Rikthimi në Tiranë për të zhvilluar brezin e ri
04/07 20:00
T’ju mësosh fëmijëve gjuhën shqipe në Greqi edhe në karantinë
27/06 20:00
16 vjeç refugjat, sot arkitekt fitues në Angli, si dhe pjesë e komunitetit të arkitekturës botërore
20/06 20:00
Shqiptarja e parë e emëruar në OKB si eksperte e pavarur për të drejtat e njeriut
13/06 20:00
Në Londër fizikisht, mendja dhe zemra mbetën gjithmonë në Kosovë. Tre dekada në emigrim
06/06 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 17:42
Koncerti i parë i Rita Orës me diasporën shqiptare dhe njohja me Ardian Bujupin
23/05 20:00