Jam rikthyer për të kontribuar për vendin tim. Të emigroj sërisht opsion jo primar…
03/10/2020 20:00

Lulzim Baumann ka kryer studimet baxhelor në Agro-Mjedis edhe Ekologji ne Universitetin Bujqesor te Tiranes. Më tej, ai është ka kryer studimet master shkencor ne Planifikim Mjedisor ne Universitetin Teknik te Berlinit ku eshte specializuar edhe ne fushen e Menaxhimit te Mbetjeve. Fushat e tij të ekspertizës janë: Menaxhimi i Mbetjve me fokus ne vendet ne zhvillim e siper, Pastrimi i Lumenjeve, Ndergjegjesimi per Mbrojtjen e Mjedisit, etj. Ai ka jetuar në Gjermanisi ku është formuar nga ana akademike dhe profesionale duke bashkëpunuar me organizata mjedisore ndërkombëtare, kompani private edhe agjenci shteterore. Pas kthimit në Shqipëri, ka punuar me organizata mjedisore dhe së fundmi si pedagog pranë Universitetit Bujqesore te Tiranes si Profesionist i Kthyer nga diaspora me programin e GIZ-CIM „Migracioni dhe Diaspora“. Detyrat kryesore ishte mesimdhenia edhe perfshirja e studente ne nje studim praktik "Pastrimi i Lumit te Ishmit nga Mbejtet". Ai eshte edhe themelues i organizate "ENFORCE: Engineers for Cooperation and Environment" ku se bashku me 33 eksperte te tjere eshte angazhuar ne mbrojtjen edhe permisimin e mjedisit ne Shqiperi. Autore e Diaspora : Ledja Liku

Jam rikthyer për të kontribuar për vendin tim. Të emigroj sërisht opsion jo primar…
03/10 20:00
Fillimet sfiduese, mezi thoja mirëmëngjes në gjermanisht. Diaspora të japë kontribut për vendlindjen
26/09 20:00
Në Shqipëri kam patur padrejtësi gjatë karrierës… Në Montreal kam gjetur ambient shumë profesional
19/09 20:00
U nisa ilegalisht me peshkarexhë në vitin 1992 nga Vlora drejt Italisë për të nisur një jetë të re..
12/09 20:00
Emigrant në 1992, sot në rradhët e partisë CDU në Gjermani. Historia e Besnik Kelmendit.
05/09 20:00
Sfidat e një gruaje shqiptare të sukseshme në Kanada
29/08 20:00
Flautistja e parë shqiptare që sfidoi mentalitetin në 1966.30 vite sfida dhe suksese në Korfuz
22/08 20:00
Përse vendosa të largohem nga Shqipëria. Do të kthehem të jetoj pas disa vitesh në një vend…
15/08 20:00
Nuk kam lejuar kurrë të fyejnë vendlindjen time.Shqipëria me gjithë të metat mbetet oaz frymëzimi
01/08 20:00
Kam kaluar sfida mbijetese në emigrim dhe tani që kam mundësi dua të ndihmoj njerëz në nevojë
25/07 20:00
Nismë nga zemra ime, për vajzën time, dhe për çdo prind që ka fëmijë me autizëm
18/07 20:00
Të gjesh shpirtin binjak në Diasporë. Nisma unike e dy shqiptarëve të lindur në Zvicër
11/07 20:00
Në Amerikë në pension ndryshon jeta totalisht. Rikthimi në Tiranë për të zhvilluar brezin e ri
04/07 20:00
T’ju mësosh fëmijëve gjuhën shqipe në Greqi edhe në karantinë
27/06 20:00
16 vjeç refugjat, sot arkitekt fitues në Angli, si dhe pjesë e komunitetit të arkitekturës botërore
20/06 20:00
Shqiptarja e parë e emëruar në OKB si eksperte e pavarur për të drejtat e njeriut
13/06 20:00
Në Londër fizikisht, mendja dhe zemra mbetën gjithmonë në Kosovë. Tre dekada në emigrim
06/06 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 17:42
Koncerti i parë i Rita Orës me diasporën shqiptare dhe njohja me Ardian Bujupin
23/05 20:00