Takimi rastësor 12 vite më parë me inxhinierin britanik i ndryshoi rrjedhën e jetës
16/05/2020 20:00

Laura Shimili Mears e njohu ne Tirane bashkëshortin e saj britanik Roger Mears, dhe vendosen pas marteses te jetojne ne Londër . Dymbedhjetë vjet më parë, Laura Shimili dhe Roger Mears u takuan rastësisht në një restorant ne Tirane. Duke punuar në ndërtim si inxhinier, Roger ishte përfshirë në një projektet e ndertimit të autostradave në atë kohë. Laura sapo ishte kthyer nga Franca, ku studionte ekonomi në Paris dhe punonte për politikat publike në zyrën e kryeministrit në Shqipëri. Fillimisht, ata vetëm planifikuan të jetonin në Londër për një vit, por më pas një vit u bënë dy, dhe përfundimisht ata qëndruan atje. Për sa i përket identitetit, Laura e konsideron veten shqiptare dhe i shikon të dy fëmijët e saj si gjysmë shqiptare, gjysmë britanike. Ajo flet me djemtë e saj rregullisht në gjuhën shqipe. "Ata janë dygjuhësh," thotë ajo, "por ata e kanë pak të vështirë të flasin gjuhën shqipe". Ajo dhe familja e saj kthehet në Shqipëri të paktën një herë në vit, kështu që fëmijë janë në gjendje të praktikojnë gjuhen në shqipëri. Laura është një fotografe profesioniste, dhe ka studion e saj, përvec fotografise ajo eshte pjese e shume nismave dhe sefundim ka realizuar nisme për grumbullimin e fondeve per spitalin St. George. Autore e Diaspora : Ledja Liku

Të gjesh shpirtin binjak në Diasporë. Nisma unike e dy shqiptarëve të lindur në Zvicër
11/07 20:00
Në Amerikë në pension ndryshon jeta totalisht. Rikthimi në Tiranë për të zhvilluar brezin e ri
04/07 20:00
T’ju mësosh fëmijëve gjuhën shqipe në Greqi edhe në karantinë
27/06 20:00
16 vjeç refugjat, sot arkitekt fitues në Angli, si dhe pjesë e komunitetit të arkitekturës botërore
20/06 20:00
Shqiptarja e parë e emëruar në OKB si eksperte e pavarur për të drejtat e njeriut
13/06 20:00
Në Londër fizikisht, mendja dhe zemra mbetën gjithmonë në Kosovë. Tre dekada në emigrim
06/06 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 17:42
Koncerti i parë i Rita Orës me diasporën shqiptare dhe njohja me Ardian Bujupin
23/05 20:00
Takimi rastësor 12 vite më parë me inxhinierin britanik i ndryshoi rrjedhën e jetës
16/05 20:00
620 km në ditë për të siguruar punën vitet e para, dhe viktimë e kuesturës së Firences
09/05 20:00
Synimi im ishte të luaja me “Ajax Amsterdam”, por më shkëlqeu ylli në muzikë
02/05 20:00
Nuk më lejuan të merrja 2 bileta për prindërit në mbrëmjen kur fitova çmimin e parë në Festival
25/04 20:01
Kushdo që ndalon është i humbur! 3,000 shqiptar në fidanishte nuk e ndalën punën në Pistoia
18/04 20:01
Zbulimi vaksinës dhe medikamentet, 2 strategjitë shkencore
11/04 20:01
E vështirë të gjesh dikë për t’i kërkuar ndihmë. Në Itali do shkoja për të ndihmuar vullnetarisht
04/04 20:01
Babë e bir të izoluar në Itali.Shqetësim, ankth për prindërit, dhe sfidat e emigirimit
28/03 21:30
PO! Mund të riinfektohen përsëri me Coronavirus. Virusi tek disa persona krijon probleme në zemër
21/03 20:00
Jeta mes Romës dhe Shkodrës, sfidat dhe situatat “bullizuese” në vitet e para në Itali
14/03 20:01
Endrrat e mia i bëra realitet në terren të panjohur dhe udhëkryqe të mëdha
07/03 20:01