Shefi që ka gatuar për Bill Clinton rrëfen historinë e tij dhe synimin për “Hell’s Kitchen Albania”
15/02/2020 20:00

Astrit Alex Daku vendosi të emigrojë nga Shqipëria drejt Greqisë, Italisë në vitin 1998. Pas disa vitesh qëndrim në Itali ai vendosi të emigrojë në Amerikë, ku jetonin dhe disa familjarë të tij. Në Amerikë puna e parë e tij ka qenë pjatalarës dhe pas disa vitesh Astriti nisi biznesin e tij me restorantin e tij në New Jersey. Ai ka gatuar për shumë senatorë, politikanë, personazhe të njohur, si edhe për ish presidentin Bill Clinton. Rrugëtimi i tij drejt Amerikës ka qënë teper i vështirë, me shumë probleme. Astriti kujton vitin 2007, ku për një gabim të avokatit të tij ka kaluar disa probleme me dokumentat. Shqipërinë e viziton 1 herë në vit dhe dëshira e tij është të konkurrojë në “Hell ‘s Kitchen Albania”, e ka provuar sezonin e dytë, por angazhimet në Amerikë nuk i’ia mundësuan pjesëmarrjen. Përsëri dëshiron të jetë pjesë në sezonet e ardhshme të “Hell ‘s Kitchen Albania” Autore e Diaspora: Ledja Liku

Të gjesh shpirtin binjak në Diasporë. Nisma unike e dy shqiptarëve të lindur në Zvicër
11/07 20:00
Në Amerikë në pension ndryshon jeta totalisht. Rikthimi në Tiranë për të zhvilluar brezin e ri
04/07 20:00
T’ju mësosh fëmijëve gjuhën shqipe në Greqi edhe në karantinë
27/06 20:00
16 vjeç refugjat, sot arkitekt fitues në Angli, si dhe pjesë e komunitetit të arkitekturës botërore
20/06 20:00
Shqiptarja e parë e emëruar në OKB si eksperte e pavarur për të drejtat e njeriut
13/06 20:00
Në Londër fizikisht, mendja dhe zemra mbetën gjithmonë në Kosovë. Tre dekada në emigrim
06/06 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 17:42
Koncerti i parë i Rita Orës me diasporën shqiptare dhe njohja me Ardian Bujupin
23/05 20:00
Takimi rastësor 12 vite më parë me inxhinierin britanik i ndryshoi rrjedhën e jetës
16/05 20:00
620 km në ditë për të siguruar punën vitet e para, dhe viktimë e kuesturës së Firences
09/05 20:00
Synimi im ishte të luaja me “Ajax Amsterdam”, por më shkëlqeu ylli në muzikë
02/05 20:00
Nuk më lejuan të merrja 2 bileta për prindërit në mbrëmjen kur fitova çmimin e parë në Festival
25/04 20:01
Kushdo që ndalon është i humbur! 3,000 shqiptar në fidanishte nuk e ndalën punën në Pistoia
18/04 20:01
Zbulimi vaksinës dhe medikamentet, 2 strategjitë shkencore
11/04 20:01
E vështirë të gjesh dikë për t’i kërkuar ndihmë. Në Itali do shkoja për të ndihmuar vullnetarisht
04/04 20:01
Babë e bir të izoluar në Itali.Shqetësim, ankth për prindërit, dhe sfidat e emigirimit
28/03 21:30
PO! Mund të riinfektohen përsëri me Coronavirus. Virusi tek disa persona krijon probleme në zemër
21/03 20:00
Jeta mes Romës dhe Shkodrës, sfidat dhe situatat “bullizuese” në vitet e para në Itali
14/03 20:01
Endrrat e mia i bëra realitet në terren të panjohur dhe udhëkryqe të mëdha
07/03 20:01