Njerëzit kanë humbur kontaktin me realitetin duke përdorur pa kriter teknologjinë virtuale
22/02/2020 20:00

Igli Tashi, studiues shqiptar që prej vitesh jeton në Lozanë, është një nga intelektualët më të shquar të diasporës shqiptare në Zvicër, doktor i shkencave në Sistemet e Informacionit, fusha e meanaxhimit të riskut dhe sigurisë së informacionit, kërkues shkencor në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti i Lozanës është i ftuar këtë episod në emisionin "Diapsora". I pyetur në lidhje me krimin kibernetik dhe përhapjen e këtij fenomeni, ndaj sulmeve të mundshme të kësaj natyre, profesor Tashi është shprehur që mund të shkojnë deri aty sa të cënojnë edhe sigurinë personale. Hakerat mund të marrin të dhënat personale të një individi, duke çuar në shantazhe, pedofili dhe madje edhe dëme të mëdha ekonomike të bizneseve. Sulmet kibernetike kanë potencial për të dëmtuar rëndë dhe sistemin financiar e bankar, pothuajse çdo ditë bankat e zvicrës sulmohen nga hakerat, dhe dëmi më i madh që mund ti bëhet një banke është reputacioni i saj, dhe humbja e besimit, se sa dëmi financiar që mund t'i shkaktohet. Autore e Diaspora: Ledja Liku

Të gjesh shpirtin binjak në Diasporë. Nisma unike e dy shqiptarëve të lindur në Zvicër
11/07 20:00
Në Amerikë në pension ndryshon jeta totalisht. Rikthimi në Tiranë për të zhvilluar brezin e ri
04/07 20:00
T’ju mësosh fëmijëve gjuhën shqipe në Greqi edhe në karantinë
27/06 20:00
16 vjeç refugjat, sot arkitekt fitues në Angli, si dhe pjesë e komunitetit të arkitekturës botërore
20/06 20:00
Shqiptarja e parë e emëruar në OKB si eksperte e pavarur për të drejtat e njeriut
13/06 20:00
Në Londër fizikisht, mendja dhe zemra mbetën gjithmonë në Kosovë. Tre dekada në emigrim
06/06 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 17:42
Koncerti i parë i Rita Orës me diasporën shqiptare dhe njohja me Ardian Bujupin
23/05 20:00
Takimi rastësor 12 vite më parë me inxhinierin britanik i ndryshoi rrjedhën e jetës
16/05 20:00
620 km në ditë për të siguruar punën vitet e para, dhe viktimë e kuesturës së Firences
09/05 20:00
Synimi im ishte të luaja me “Ajax Amsterdam”, por më shkëlqeu ylli në muzikë
02/05 20:00
Nuk më lejuan të merrja 2 bileta për prindërit në mbrëmjen kur fitova çmimin e parë në Festival
25/04 20:01
Kushdo që ndalon është i humbur! 3,000 shqiptar në fidanishte nuk e ndalën punën në Pistoia
18/04 20:01
Zbulimi vaksinës dhe medikamentet, 2 strategjitë shkencore
11/04 20:01
E vështirë të gjesh dikë për t’i kërkuar ndihmë. Në Itali do shkoja për të ndihmuar vullnetarisht
04/04 20:01
Babë e bir të izoluar në Itali.Shqetësim, ankth për prindërit, dhe sfidat e emigirimit
28/03 21:30
PO! Mund të riinfektohen përsëri me Coronavirus. Virusi tek disa persona krijon probleme në zemër
21/03 20:00
Jeta mes Romës dhe Shkodrës, sfidat dhe situatat “bullizuese” në vitet e para në Itali
14/03 20:01
Endrrat e mia i bëra realitet në terren të panjohur dhe udhëkryqe të mëdha
07/03 20:01