Kushdo që ndalon është i humbur! 3,000 shqiptar në fidanishte nuk e ndalën punën në Pistoia
18/04/2020 20:01

Afërdite Shani konsulente e programit IOM Albania për Diasporën Shqiptare në Toskana. Jeton në Itali që prej 20 vitesh duke kaluar pjesën më të madhe të jetës së saj në këtë vend. Eksperte në fushën e bashkëpunimit ndërkombëtar me Shqipërinë, integrimin në Itali dhe çështje të tjera të integrimit evropian. Afërditë është aktiviste e hershme e shoqatave në dobi të komunitetin shqiptar në Itali dhe nxitëse aktive e forcimit të marrëdhënieve midis emigrantëve dhe komunitetit vendas.Covid-19 ndodhi pikërisht në hapjen e fushatës së shitjes së sektorit kopshtar të vitit 2020. Ishtë në këto javë që banorët e Pistoia bëjnë qarkullimin më të lartë, veçanërisht me vendet e huaja. Pra, oborre të plota, kamionë që duhet të ngarkohen shpejt, rregullojnë, pastrojnë dhe vendosin qeramikën. Të gjitha shpejt sepse kushdo që ndalon është i humbur! Por pandemia e vazhdueshme në të gjithë botën e ka bërë mjedisin disi të vështirë.Vitet e fundit, kontributi ekonomik i shqiptarëve në sektor, për sa i përket të ardhurave, qarkullimit ose numrit të të punësuarve, është konsideruar pak.

Jam rikthyer për të kontribuar për vendin tim. Të emigroj sërisht opsion jo primar…
03/10 20:00
Fillimet sfiduese, mezi thoja mirëmëngjes në gjermanisht. Diaspora të japë kontribut për vendlindjen
26/09 20:00
Në Shqipëri kam patur padrejtësi gjatë karrierës… Në Montreal kam gjetur ambient shumë profesional
19/09 20:00
U nisa ilegalisht me peshkarexhë në vitin 1992 nga Vlora drejt Italisë për të nisur një jetë të re..
12/09 20:00
Emigrant në 1992, sot në rradhët e partisë CDU në Gjermani. Historia e Besnik Kelmendit.
05/09 20:00
Sfidat e një gruaje shqiptare të sukseshme në Kanada
29/08 20:00
Flautistja e parë shqiptare që sfidoi mentalitetin në 1966.30 vite sfida dhe suksese në Korfuz
22/08 20:00
Përse vendosa të largohem nga Shqipëria. Do të kthehem të jetoj pas disa vitesh në një vend…
15/08 20:00
Nuk kam lejuar kurrë të fyejnë vendlindjen time.Shqipëria me gjithë të metat mbetet oaz frymëzimi
01/08 20:00
Kam kaluar sfida mbijetese në emigrim dhe tani që kam mundësi dua të ndihmoj njerëz në nevojë
25/07 20:00
Nismë nga zemra ime, për vajzën time, dhe për çdo prind që ka fëmijë me autizëm
18/07 20:00
Të gjesh shpirtin binjak në Diasporë. Nisma unike e dy shqiptarëve të lindur në Zvicër
11/07 20:00
Në Amerikë në pension ndryshon jeta totalisht. Rikthimi në Tiranë për të zhvilluar brezin e ri
04/07 20:00
T’ju mësosh fëmijëve gjuhën shqipe në Greqi edhe në karantinë
27/06 20:00
16 vjeç refugjat, sot arkitekt fitues në Angli, si dhe pjesë e komunitetit të arkitekturës botërore
20/06 20:00
Shqiptarja e parë e emëruar në OKB si eksperte e pavarur për të drejtat e njeriut
13/06 20:00
Në Londër fizikisht, mendja dhe zemra mbetën gjithmonë në Kosovë. Tre dekada në emigrim
06/06 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 20:00
Kuroje pacientin siç do të doje të kuronin ty. Amaneti i Sterjo Spasses dhe nxitja për dituri
30/05 17:42
Koncerti i parë i Rita Orës me diasporën shqiptare dhe njohja me Ardian Bujupin
23/05 20:00