Golem dhe Luz i Vogël, fshatrat e Kavajës që prezantojnë Shqipërinë Mesdhetare-Fshatrat e Shqipërisë
17/10/2020 17:22

Cikli "Fshatrat e Shqipërisë", viziton sot një tjetër thesar të Shqipërisë. Ilnisa Agolli na çon në Kavajë, në fshatrat Golem dhe Luz i Vogël. Jemi mësuar të ndalemi veç në plazh pa e kthyer kokën nga fshati lart, i cili ka jo pak arsye për t'u ndalur dhe vizituar. Xhamia, shkolla e parë e agrokulturës qysh më 1926 nga amerikani Erikson dhe bujën që pati në gjithë vendin shkolla e vetme e bujqësisë më pas. Banorët në këto fshatra të çudisin. Mikëpritja dhe bujaria në fshatrat e Kavajës, e bën këtë udhëtim gati magjik. Shiheni videon e plotë.

Ishulli i Shurdhahut dhe fshatrat e Vaut të Dejës, dëshmitare të lashtësisë – Fshatrat e Shqipërisë
31/10 17:55
Katund i Vjetër, fshati që krenohet Mirdita – Fshatrat e Shqipërisë
24/10 17:53
Golem dhe Luz i Vogël, fshatrat e Kavajës që prezantojnë Shqipërinë Mesdhetare-Fshatrat e Shqipërisë
17/10 17:22
Vokopola e Beratit, fshati që mbeti në histori – Fshatrat e Shqipërisë
10/10 18:00
Fshati që prezanton Tropojën tjetër, Gegëhyseni i bjeshkëve – Fshatrat e Shqipërisë
03/10 17:53
Në Bushtricë dhe Çajë të Kukësit, ku nga malet buron tradita e malësorit – Fshatrat e Shqipërisë
26/09 18:00
Minoriteti grek ndryshe në fshatrat e Finiqit – Fshatrat e Shqipërisë
19/09 18:00
Promo/ Fshatrat e Shqipërisë – Mesopotam dhe Dhrovjan, fshatrat e Finiqit
18/09 17:01
Tushemishti, fshati që është kthyer në shtëpinë e gjithë shqiptarëve – Fshatrat e Shqipërisë
12/09 18:00
Shmili lashtë, katundi më i madh i malësive të Elbasanit – Fshatrat e Shqipërisë
25/07 18:00
Fshatrat e agrumeve ku punon e gjithë Shqipëria, Mursi dhe Xarrë – Fshatrat e Shqipërisë
18/07 18:00
Një Itali e vogël në tokën tonë – Fshatrat e Shqipërisë
11/07 18:00
Spiten i Lezhës dhe Kisha e Prullit, vendi që duhet të shkojmë – Fshatrat e Shqipërisë
04/07 18:25
Fshati ku hapet çdo portë, Arrëza e Devollit – Fshatrat e Shqipërisë
27/06 18:00
Dukati, fshati që dhe princat do e kishin zili – Fshatrat e Shqipërisë
20/06 17:27
LESKOVIKU I KOLONJËS, vatra e mbushur me histori të lëna pas – Fshatrat e Shqipërisë
13/06 18:00
Fshati në Zadrimë, i ngritur mes besimit dhe agroturizmit: TROSHAN – Fshatrat e Shqipërisë
06/06 18:00
Lura, mrekullia që duhet shpëtuar – Fshatrat e Shqipërisë
30/05 16:51
Fshati që jeton vetëm nga peshkimi, ZOGAJ në Shkodër -Fshatrat e Shqipërisë
23/05 17:13
Fshatrat e LABINOTIT, ku qytetërimet mbulojnë njëri tjetrin – Fshatrat e Shqipërisë
16/05 18:00