Ne Shtepine Tone, 7 Dhjetor 2017, Pjesa 4 – Historiku i lekut
07/12/2017 14:27

Monedha shqiptare, Lek, doli në qarkullim për herë të parë në shkurt të 1926. Ajo e mori emrin nga Aleksandri i Madh, emri i të cilit shpesh shkurtohet në “Leka”. Në vitin 1965 ndodhi edhe reforma e monedhës nga leku i vjetër në lek të ri. Por, përse ka mbetur akoma në përdorim të përditshëm si term leku i vjetur. Në këtë reportazh do të njiheni me informacione dhe historikun e lekut shqiptar.