Zgjedhjet s’pengohen nga pjesëmarrja, fitues ai që renditet i pari me vota në listën e kandidatëve
26/06/2019 20:50

Tradicionalisht zgjedhjet lokale në Shqipëri kanë shënuar një numër të ulët në pjesmarrje. Marrë në konsidetarë situatën e tensionuar politike në të cilën zhvillohet lokalet e 30 qershorit, pa pjesëmarrjen e opozitës, dhe thirrjet e kryedemokratit Lulzim Basha për bojkotin e tyre, pjesëmarrja qytetarëve me të drejtë vote, është e veshur me shumë pikëpyetje. Por sa do të mund të ndikojë në njohjen e këtyre zgjedhjeve një pjesëmarrje e ulët? Bledar Skërnderi, antar i Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve shpjegon se cfarë parashikon kodi zgjedhor për pjesëmarrjen.