Wake Up/ “Smart Heritage”, rruga digjitale e promovimit të turizmit, nis me Muzeun e Durrësit
05/06/2020 11:17

Shqipëria është një vend i pasur me burime të trashëgimisë kulturore dhe historike, ku promovimi dhe mbrojtja e tyre shërben dhe si atraksion për turistët. “Smart Heritage” është projekti i cili ka si objektiv promovimin, vlerësimin dhe mbrojtjen e trashëgimisë kulturore në zonën e Adriatiko-Jonianit, nëpërmjet identifikimit, nxitjes, administrimit dhe shfrytëzimit të potencialeve të burimeve njerëzore dhe jo vetëm, për të zbatuar aktivitetet e parashikuara në kuadër të këtij projekti me përfitues final, Muzeun Arkeologjik të Durrësit i cili është përzgjedhur si institucioni ku do të zbatohet projekti pas një analize të brendshme institucionale nga Ministria e Kulturës. Ky projekt ka si qëllim tërheqjen e turistëve dhe zvogëlimin e sezonalitetin të turizmit në Shqipëri dhe në vendet e tjera ku zbatohet projekti, si Greqi, Itali dhe Bosnje-Hercegovinë nëpërmjet përdorimit të teknologjisë. Nëpërmjet projekteve pilot, trashëgimia kulturore do të prezantohet në një mënyrë inovative, digjitale dhe multimediale tek turistët dhe banorët lokal nëpërmjet hologrameve, imazheve 3D dhe filmit të shkurtër “Smart Heritage”.Për tëmë mësuar më gjatë rreth rrugës digjitale të promovimit të turizmit ishte me ne në studio Fjodora Fjora, gazetare.

Wake Up/ “Karnavalet e Korçës”, nuk ndalen as me pandeminë. Këtë vit edhe samba braziliane
03/07 10:45
Wake Up/ Turistët e huaj zgjedhin Pukën, si parajsën e fshehur të aventurës
03/07 10:44
Wake Up/ Fushata “Pusho shqip”. A do të na mjaftojë turizmi patriotik?
03/07 10:44
Wake Up/ Eugena Tomini: Rasti i foshnjës me COVID. Babai i sapoardhur nga një vend Evropian
03/07 10:43
Wake Up/ Eugena Tomini ISHP: COVID po prek edhe moshat 30-40 vjeç
03/07 10:43
Vapë dhe temperatura të larta, njihuni me parashikimin e motit
03/07 08:06
Wake Up/ Shtypi i ditës, 03 Korrik 2020
03/07 08:04
Wake Up/ Olsi Bylyku: Gena më ftoi për bashkëpunim. Më tha: Do të dalësh në klip si askush tjetër…
02/07 11:53
Wake Up/ Olsi Bylyku: Të dashurës i iku truri nga modelja në klip. Ja çfarë më tha…
02/07 11:27
Wake Up/ Balerini Jurgen Bala, që po synon “Dancing with the Stars” në Amerikë
02/07 11:21
Wake Up/ Barometri i Ballkanit: Shqiptarët me besimin më të ulët në rajon tek prodhimet vendase
02/07 11:03
Wake Up/ Sondazhi: Shitblerja e votës, problemi më i rëndë që shohin qytetarët
02/07 11:03
Wake Up/ Majlinda Keta thirrje studentëve: Votoni të zgjidhni përfaqësuesit tuaj në Universitet
02/07 11:02
Wake Up/ Shtypi i ditës, 02 Korrik 2020
02/07 08:01
Diell dhe temperatura të larta, njihuni me parashikimin e motit
02/07 07:59
Wake Up/ Olimpia Smajlaj, ish Miss-i e diplomuar si biologe por karrierën e kërkon në muzikë
01/07 12:10
Wake Up/ Ervin Shijaku i Transportit: Ministrja s’ka hipur ndonjëherë në autobus se njeh situatën
01/07 11:23
Wake Up/ Meri Shehu: Si do ta gjejë ditëlindja kryeministrin Rama këtë 4 korrik
01/07 11:23
Wake Up/ Astrologe, Meri Shehu: Shenjat që do kalojnë pushime të bukura dhe të varfëra
01/07 11:22
Wake Up/ Operatorët e Transportit Publik: Protokolli i pazbatueshëm. Kërkojmë tryezë me palët
01/07 11:04