Wake Up/ Në rrezik shërbimi farmaceutik në rast të një valë të dytë të virusit në shtator. Ja arsyet
13/07/2020 10:44

Gjysma e farmacive në vend ka probleme likuiditeti financiar dhe për një vit nuk do ta marrin veten. 80 përqind nuk ka më punë se mjekët nuk dhanë receta dhe kështu i ka mbetur dhe inventari në prag skadence. Të dhënat kanë dalë nga një pyetësor në rrjetin e shërbimit farmaceutik në komunitet në muajt maj-qershor dhe tregojnë një sektor të drobitur nga kriza. Rreziku qëndron tani tek fakti i rifreskimit të inventarit dhe i vazhdimësisë së punës. Po nëse kemi një valë të dytë në shtator? Me shumë gjasa do të ndodhemi para mungesës së një shërbimi jetik për popullatën: Rrezikojmë që farmacitë mos kenë lekë për të rinovuar inventarin dhe kjo ndikon zinxhir tek pacientët dhe importuesit. Nga të dhënat e pyetësorit rezulton se gjysma e farmacive ka probleme likuiditeti dhe do t’i duhet 1 vit ose më shumë për të marrë veten, duke shtuar këtu dhe problemet me skadencën e një pjese të inventarit, duket e vështirë se si mund të qëndrojnë me forcat e veta nëse në shtator përballemi me një krizë tjetër COVID-19, pa harruar se shumica dërrmuese ka dhe stres në punë, kërkohet një qasje më pozitive ndaj këtij nën sektori të shërbimeve shëndetësore, për sa i përket financave, kushteve në punë dhe barrës rregullatore

Wake Up/Mbyllja e një sezoni të vështirë dhe sfidues
31/07 11:51
Wake Up/ Çifti i Dj-ve, Arbëri&Erida: Bashkëshorti s’donte që të bëhesha DJ. Tani punojmë bashkë
31/07 11:42
Wake Up/ Tur Çiklistik: Stop Covid-19. Pusho në Shqipëri
31/07 11:27
Wake Up/ Bledi Strakosha sqaron infektimin e njëkohshëm nga COVID me Veliajn
31/07 10:57
Wake Up/ Si na ndikojnë ushqimet në rritjen e imunitetit në verë
31/07 10:34
Wake Up/ Efektet e kondicionerit që nuk duhen ngatërruar me Covid-19
31/07 10:34
Diell dhe temperatura të larta, moti ideal për plazh
31/07 08:03
Wake Up/ Shtypi i ditës, 31 Korrik 2020
31/07 07:57
Wake Up/ E dini sa paguhet një pilote? Shqiptarja që punon në Dubai habit me shifrën
30/07 11:58
Wake Up/ Si e pritën familjarët e mi vendimin për t’u bërë pilote
30/07 11:53
Wake Up/ Egbo për deklaratën në BBC: 1% e shqiptarëve janë racistë, 99% janë familja ime
30/07 11:42
Wake Up/ Egbo për fitoren e Tiranës: Është klubi më i madh në Shqipëri. Tani kemi festën e Kupës
30/07 11:33
Wake Up/ Xhesina Xhika: Vështirësitë dhe kënaqësitë e të qënurit pilote grua
30/07 11:33
Wake Up/ Sivjet pushimet në “sekondin e fundit”. Mes frikës nga Covid-19 dhe pamundësive
30/07 11:33
Wake Up/ Vera shton rastet e goditjeve nga dielli. Autoritet shëndetësore shpallin planin e masave
30/07 11:32
Wake Up/ Studentët bojkot zgjedhjeve në Universitete: Nuk do t’i njohim!
30/07 11:32
Dita më e nxehtë e javës, njihuni me parashikimin e motit
30/07 08:35
Wake Up/ Shtypi i ditës, 30 Korrik 2020
30/07 08:29
Wake Up/ Renis Gjoka ka një pyetje dhe përgjigjen e pret në inbox…Po nga kush?!!
29/07 11:36
Wake Up/ Vin Veli: Jam zhgënjyer nga kolegët që mbështetën ndalimin e muzikës
29/07 11:36