Top News – Ndihma për të moshuarit/ Dërgim të pensionit në banesë
03/07/2020 20:25

Ne situaten kur pandemia ka vijuar te jete me ritme ‘shperthyese’ ne Shqiperi, posta shqiptare ka gjetur nje tjeter zgjidhje per te shmangur rradhet e te moshuarve neper sportele. Duke filluar nga ky muaj , do te forohet per te gjithe pensionistet, sherbimi I shperndarjes se pensionit ne adrese , e thene ndryshe dergimin e pensionit ne shtepine e tyre. Kjo praktike, ishte ndjekur dhe me pare duke arritur ne shperndahen deri ne 500 mije pensione ne muaj , por duket se kjo praktike eshte rikthyer serish . Per perfitimin e ketij sherbimi ne banese , i moshuari ose nje anetar I familjes mund të paraqitet në zyrë postare, të plotësojë një formular aplikimi për përfitimin e këtij shërbimi dhe pensioni do të shpërndahet sipas grafikut të përcaktuar nga Instituti i Sigurimeve Shoqërore.