Nostalgji:“Shqipëria Tjetër: Kryeqyteti i Luftës” Tunelet e Çorovodës, strehimi i qeverisë komuniste
25/02/2020 16:00

“Nostalgji”, rubrika më e re në kanalin e Top Channel Albania e cila do ju shoqërojë çdo të martë në orën 16:00, Premierë e ku do ju risjellim ndër vite prodhime të Top Channel. Emisioni: Shqipëria Tjetër: Kryeqyteti i Luftës” Misteret e kryeqytetit te luftes Çorovode, ne tunelet ku do te strehohej udheheqja komuniste Kryeqyteti i luftes , keshtu eshte konsideruar per nje periudhe te gjate , gjate rregjimit komunist qyteti i corovodes. I rrethuar nga tunele te shumte, godina te fshehta , ndertesa te nendheshme, zyra sekrete dhe dhjetra e dhjetra investime te tjera marramendese per kohen te cilat do te perdoreshin ne rast se Shqiperia do te sulmohej nga ushtrite e huaja. Kane kaluar 20 vjet nga renia e komunizmit e megjithate pak ose aspak dihet per historine e fshehur nen themelet e ketij qyteti dhe gjithe zones perreth. Por cila eshte historia e harruar permes se ciles mund te ngrihet ndoshta rrjeti muzeal me i vertete e kuptimplote, i epokes se diktatures komuniste, kohes kur jeta, vdekja , fjala e lire e burgu kishin thuajse te njejten vlere.