Nostalgji: “Jam shqiptar” – Fëmijët në komunitetin shqiptar të Ukrainës flasin shqip
15/12/2020 17:00

Emisioni Shqip i datës 03 Dhjetor 2007 trajton temën e shqiptarëve të Ukrainës. Gazetarja Rudina Xhunga viziton komunitetin shqiptar në Ukrainë. Minoriteti shqiptar në Ukrainë tregon historinë e zhvendosjes së tyre në Ukrainë dhe si akoma ky komunitet ruan me nostalgji traditat dhe gjuhën shqipe. Përpjekjet e kësaj popullsie që përpiqet të trashëgojë ritet zakonore të Shqipërisë është një nismë që vazhdon edhe sot të ruhet nga pasardhësit. Roli i shqiptarëve të Ukrainës në krijimin e qytetit të Odesës dhe angazhimi i tyre në shoqërinë Ukrainase është shembulli se si ky minoritet ka arritur nëpërmjet angazhimit të ketë rolin e respektuar në atë vend. Krijimi i një instituti për Shqiptarët dhe roli që shteti Shqiptar duhet të luajë për këto minoritete është dhe një pjesë e temës së debatit mes një paneli zyrtarësh dhe intelektualësh. Të ftuar në emision janë Drejtori i institutit kombëtar të diasporës Flamur Gashi, gjuhëtarja Ledi Shmaku,Konsulli shqiptar në Ukrainë Xhevat Rira, ish ambasadori shqiptar në Ukrainë Sokol Gjoka.

Ismail Qemali – Vlorajt e Flamurit – Nostalgji
29/11 15:32
Ismail Qemali: Pavarësinë ia kisha borxh Shqipërisë – Nostalgji
29/11 15:31
Ismail Qemali I përulur para Flamurit – Nostalgji
29/11 15:30
Sarah e Big Brother Albania Vip performon me maskë – Nostalgji
23/11 20:30
Sarah shpresoj të bëhem këngëtare – Nostalgji
23/11 20:30
Arbana Osmani me Jonida Shehun – Karriera ime në Top Channel – Nostalgji
23/11 16:00
Arbana Osmani – Big Brother programi im më I rëndësishëm – Nostalgji
23/11 16:00
Hueyda El Saied – Nostalgji
23/11 15:03
Sarah Berisha e Big Brother Vip, humbet sfidën e Bietës – Nostalgji
16/11 20:30
Fifi pi raki se nuk do të përgjigjet – para Big Brother Vip – Nostalgji
16/11 20:30
Përparim Rama jeta ime larg Prishtinës – Nostalgji
16/11 16:00
Kryetari I ri I Prishtinës Përparim Rama fitues i çmimevendërkombëtare – Nostalgji
15/11 16:09
Kryetari I ri I Prishtinës Përparim Rama tregon për familjen – Nostalgji
15/11 16:08
Përparim Rama: Kosova e Tirana trajektore të ndryshme në zhvilliminurban – Nostalgji
15/11 16:08
Arbana: Jam fansja e Fifit – para Big Brother Vip – Nostalgji
11/11 14:05
Fifi dhe Arbana bëjnë të lumtur Kristinën – Nostalgji
11/11 14:04
Iliri me Kledin kemi kërcyer me bluzat Kuq e Zi në Tv italiane – Nostalgji
09/11 20:30
Ilir Shaqiri pedagog në shkollën “PolePosition” – Nostalgji
09/11 20:30
Igli Zarka me Dojna Memën – Nostalgji
09/11 16:00
Igli para Big Brother Vip, të luash me frikën është si të luash mezjarrin – Nostalgji
08/11 15:31