Jusuf Vrioni, fisniku i dijes – 24 Nëntor 2019
25/11/2019 15:04

Jeta e përplasi në shumë udhëkryqe. Arriti të ishte në majën e elitave europiane përgjatë viteve ‘30, kur frekuentonte Parisin, Londrën dhe Romën e më pas përfundoi në burgjet komuniste. Por në momentin kur të gjithë mendonin se do të zhdukej në internim, u rehabilitua si përkthyes i diktatorit Enver Hoxha dhe shkritmarit Ismail Kadare nga shqipja në gjuhën frënge.