Fiks Fare/ Grupet kriminale kërkojnë pagesat në Kriptovalutë, nuk zbulohen
19/05/2022 20:30

Në rrjetin social Tik Tok, emisioni "Fiks Fare" kontaktoi me 2 faqe të tjera, që shisnin euro false. Të dyja faqet e kaluan komunikimin me gazetarët e Fiks fare në Telegram. Aty na shpjeguan mënyrën sesi bëhej blerja e eurove false. "Po a e din ku ndodhen, exchanges. Vetëm shëno në google 'Crypto Exchanges Tirana'" të sugjeron personi, i cili ka informacione se kush mund të konvertojë euro në kriptovalutë. Madje, ai i tregon se dy pika të këmbimit janë në afërsi të sheshit "Skëndërbej". Për të kryer pagesat, faqet në Tik Tok i adresuan gazetarët e "Fiks Fare" në disa pika të këmbimit valutor që bënin transferta me kriptovalutë. "Të gjitha bëhen me qëllim që grupet dhe individët mos të identifikohen. Është shumë e vështirë identifikimi, pasi individët nuk kanë paraqitur të dhënat personale" thotë eksperti Tomi Kallanxhi. Për të kryer këto pagesa të japin edhe një bar code, të cilin na mësojnë sesi duhet ta paraqesim tek punonjësit e pikave të këmbimit valutor. Sipas tyre, ishte mjaft e thjeshtë të gjeje exchange të tilla. Pas këtyre informacioneve, gazetarët e Fiks Fare shkuan në 2 prej këtyre pikave. Në pikën e këmbimit valutor, gazetarët kërkuan të transferonin 50 euro në USDT. Aty nuk pranuan të bënin këtë transfertë, pasi sipas tyre ishte shumë e vogël. Ata na treguan se bëjnë transferta të tilla në kriptovalutë, por për shuma mbi 300 dollarë. Gazetarët u paraqitën një tjetër exchange për të bërë transfertat në bar codet që u dhanë shitësit e eurove false. Punonjësja e pikës së këmbimit, për të bërë këto transferta, jep një nuëmër telefoni të një personi që bën këtë proces. Pas komunikimit me telefon të gazetares së Fiks Fare me këtë person, ai na konfirmon transferimin e parave në 2 bar codet që na kanë dhënë shitësit e eurove false. Pra, për çdo transfertë ky person kërkon komision. Ndërkohë që pagesën për 2 transfertat në kriptovalutë dhe për komisionet, gazetarja e bëri në sportelin e Excganget dhe punonjësja nuk i jep asnjë fature apo kupon tatimor, megjithë këmbënguljen e gazetares.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 29 Qershor 2022
29/06 21:03
Fiks Fare, A e ndien populli kur të gjithë flasin në emër të tij? 29 Qershor 2022, Pjesa 1
29/06 21:02
Fiks Fare, Gazetares në lidhje Live i pëllet lopa, 29 Qershor 2022, Pjesa 3
29/06 21:00
Fiks Fare/ Shoqata e transportit nuk respekton licensën, shoferët: Nuk nisemi me 20 veta!
29/06 20:30
Fiks Fare/ Taks Forca kontroll pas sinjalizimit të Fiksit,” T’i hiqet licensa”
29/06 20:30
Fiks Fare/ A e ndien populli kur të gjithë flasin në emër të tij?
29/06 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Gazetares në lidhje Live i pëllet lopa
29/06 20:30
Fiks Fare/ “Kemi mbetur rrugëve, autobuzat nuk nisen pas orës 19:00”
29/06 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 28 Qershor 2022
28/06 21:03
Fiks Fare, A ka të drejtë gjithmonë gruaja, apo dhe burri ndonjëherë? 28 Qershor 2022, Pjesa 1
28/06 21:02
Fiks Fare, Vlonjati bie pre e mashtrimit në internet, paguan 20 mijë euro… 28 Qershor 2022, Pjesa 2
28/06 21:01
Fiks Fare, Fevziu kënaqet me protezat e gjokseve, 28 Qershor 2022, Pjesa 3
28/06 21:00
Fiks Fare/ A ka të drejtë gjithmonë gruaja, apo dhe burri ndonjëherë?
28/06 20:30
Fiks Fare/ “Jam sëmurë, dhuroj 720 mijë euro”, vlonjati bie pre e mashtrimit
28/06 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Fevziu kënaqet me protezat e gjokseve
28/06 20:30
Fiks Fare/ Pensionisti paguan 20 mijë euro për të përfituar 370 mijë euro
28/06 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 27 Qershor 2022
27/06 21:03
Fiks Fare,Pse t’i plotësojmë detyrat kur në EU i teket një vendi e vë veton? 27 Qershor 2022,Pjesa 1
27/06 21:02
Fiks Fare, Pedofili italian, veprime të turpshme para të miturës në banjo, 27 Qershor 2022, Pjesa 2
27/06 21:01
Fiks Fare, Deputeti: Me ndihmën ekonomike nuk ha dot as byrek në Lushnje! 27 Qershor 2022, Pjesa 3
27/06 21:00