Exclusive – Zef Kolombi, Piktori i dritës dhe natyrës, 02 Maj 2021
02/05/2021 21:00

Shkodra në fillim të shekullit XX kishte marrë imazhin e një qyteti europian. Në studion Marubi qytetarët pozonin para kameras fotografike dhe në 1923 organizohet ekspozita e parë me artistët shkodranë, mes tyre dhe Zef Kolombi. Edhe pse lindi në Sarajevë ai u kthye shpejt në vendlindjen e të atit, në Shkodër. Pas kthimit nga studimet në Romë, krijimtaria e tij do të zhvillohet më së shumti në Elbasan, pasi ai u emërua si mësues në Normalen e Elbasanit. I prirur drejt një pikture elitare me dritë dhe harmoni koliristike arti i tij zvogëlon hendekun me perëndimin. Rubens Shima: Është pikërisht ky lloj kërkimi kaq interesat, kjo mplekjsje e e romantizmit me realizimin që e ka kthyer pikturën e Kolombit në një gur të çmuar.

Exclusive – Luan Zhegu, këngët që mbeten – 09 Maj 2020
09/05 21:00
Luan Zhegu, hera e fundit kur u ngjita në skenën e festivalit / Exclusive
09/05 20:45
Si dallohej që këngën e kishte kompozuar Luan Zhegu? /Exclusive
09/05 20:45
Ndryshoi sistemi, jo përmbajtja e krijimtarisë, por forma / Exclusive
09/05 20:45
Bashkëpunimi me Ema Qazimin, Liljana Kondakçiun, Kozma Dushin /Exclusive
09/05 20:45
Vajzë, lule moj…” kënga që mori çmim të parë / Exclusive
09/05 20:45
Osman Mula: Pse bashkëpunuam me Luan Zhegun pa u ndarë / Exclusive
09/05 20:45
Artisti që nuk bënte kompromis me këngën /Exclusive
09/05 20:45
Nuk e njeh stonimin as live dhe as playback /Exclusive
09/05 20:45
Luan Zhegu, një djalë që nuk lëvizi në skenë /Exclusive
09/05 20:30
Luan Zhegu: Këndonte Vaçe Zela dhe aty mu prenë këmbët / Exclusive
09/05 20:30
Kënga që nuk mori çmimin e parë /Exclusive
09/05 20:30
Kur Luan Zhegu këndonte “Urimi i nënës”/ Exclusive
09/05 20:30
Luan Zhegu: Kush u bë sebep në estradë që unë të këndoja /Exclusive
09/05 20:15
Kur muzika na mblidhte para ekranit të vogël / Exclusive
09/05 20:15
Luan Zhegu: Jam rritur me këngët e Tiranë, i këndonte babai në shtëpi / Exclusive
09/05 20:15
Luan Zhegu: Me tepsi, pjata dhe dy shkopinj, si u bëra baterist /Exclusive
09/05 20:15
Osman Mula: Kur këndonte Komisari Memo… /Exclusive
09/05 20:15
Exclusive – Zef Kolombi, Piktori i dritës dhe natyrës, 02 Maj 2021
02/05 21:00
Exclusive – Plenumi kundër artit – 18 Prill 2021
18/04 21:00