E frikshme! SI u zhdukën SHQIPTARET në qytetin e OHRIT? – Gjurmë Shqiptare
27/11/2021 20:45

Rreth 100 vjet me pare Ohri, ka patur mese 80 perqind te popullesise shqiptare, ndryshe nga sot ku shume raporte jane permbysur… Sipas te dhenave tashme shqiptaret ne kete qytet kane mbetur me pak se 6 perqind. Por ku shkuan shqiptaret ? Cfare ndodhi me ta ? U asimiluan, u detyruan te largohen, u zhduken apo çfare ? Si qendron e verteta ? Qellimi yne eshte te zbulojme se çfare ndodhi me shqiptaret e ketushem dhe historine e tyre, por mbi te gjitha ate qe ende fshihet ne rrugicat e ketij qyteti, ku dikur jetonin kaq shume shqiptare.

Gënjeshtra e madhe ! Serb apo Arbëror ? Shenjtori që duan të gjithë.
15/01 20:45
Vendi në Shqipëri ku ndodhin mrekulli? Banorët besojnë! – Gjurmë Shqiptare
08/01 21:55
QYTETI I MBRETËRVE ILIRË…? Zbulime të panjohura – Gjurmë Shqiptare
25/12 20:45
Masakrat SERBE dhe Tirana e dibranëve – Gjurmë Shqiptare
18/12 20:45
PARGA (Çamëri) në Greqi ku ende flitet SHQIP – RIKTHIM NE CAMERI – Gjurmë Shqiptare
11/12 20:45
Shqiptarët e vjetër të Sirisë. Dukagjinasit… – Gjurmë Shqiptare
04/12 20:45
E frikshme! SI u zhdukën SHQIPTARET në qytetin e OHRIT? – Gjurmë Shqiptare
27/11 20:45
Kush ishte vërtetë OSO KUKA? Si u vetësakrifikua për shqiptari? – Gjurmë Shqiptare
20/11 20:45
PJESA 2. SHQIPTARËT QË (NUK) DEKLAROHEN SHQIPTARË – Gjurmë Shqiptare
13/11 20:45
Shqipëri a vdekje. Kush e fshiu historinë… ? – Gjurmë Shqiptare
06/11 20:45
Shqiptarët që nuk deklarohen Shqiptarë… Historia e harruar – Gjurmë Shqiptare
30/10 20:45
Shkatërrimi më i frikshëm në Shqipëri. Si u zhduk qyteti… – Gjurmë Shqiptare
23/10 20:45
Objekti i shenjtë që u zhduk në komunizëm – Gjurmë Shqiptare
16/10 20:45
Qyteti shqiptar që zotërohet nga MAFIA – Gjurmë Shqiptare
09/10 20:45
Cili është qyteti i TRIMAVE ??? E rrallë… – Gjurmë Shqiptare
02/10 20:45
A e zhdukën Aristidh Kolën? Subt. Eng – Gjurmë Shqiptare
25/09 20:45
Qyteti i fshehur i mbretërve Iliro-Arbëror? – Gjurmë Shqiptare
18/09 20:45
Vendi misterioz në Shqipëri që trondit studiuesit – Gjurmë Shqiptare
11/09 20:45
Vendi i rrallë ku prehej një ARBËROR i madh – Gjurmë Shqiptare
24/07 20:45
Vendi i shenjtë shqiptar ku ndodhin mrekulli… – Gjurmë Shqiptare
17/07 20:45