Petrela e lashtë që flet sot – Fshatrat e Shqipërisë
19/10/2019 21:00

Bukuria e Petrelës, me kështjellën mesjetare majë shkëmbit është një prej destinacioneve më të preferuara turistike kohët e fundit. Ilnisa Agolli në këtë episod na rrëfen pikat kryesore, të asaj ç’ka nuk duhet të lëmë pa vizituar. Petrela ka historinë e saj, e cila e ka zanafillën që në lashtësi. E krijuar qysh prej 2400 vjet para, ajo që të bën shumë përshtypje është kalaja ilire, e cila në ditët sot njihet si “Muri Ilir”. Po tjetër ç’duhet të dimë rreth saj? Ku mund të hamë? Ç’duhet të dimë rreth zakoneve? Sa mikëpritës janë banorët? Po ushqimet tradicionale? Investimet e reja? Pse njerëzit po e braktisin Tiranën për të jetuar këtu? Mos e humb!

Shmili lashtë, katundi më i madh i malësive të Elbasanit – Fshatrat e Shqipërisë
25/07 18:00
Fshatrat e agrumeve ku punon e gjithë Shqipëria, Mursi dhe Xarrë – Fshatrat e Shqipërisë
18/07 18:00
Një Itali e vogël në tokën tonë – Fshatrat e Shqipërisë
11/07 18:00
Spiten i Lezhës dhe Kisha e Prullit, vendi që duhet të shkojmë – Fshatrat e Shqipërisë
04/07 18:25
Fshati ku hapet çdo portë, Arrëza e Devollit – Fshatrat e Shqipërisë
27/06 18:00
Dukati, fshati që dhe princat do e kishin zili – Fshatrat e Shqipërisë
20/06 17:27
LESKOVIKU I KOLONJËS, vatra e mbushur me histori të lëna pas – Fshatrat e Shqipërisë
13/06 18:00
Fshati në Zadrimë, i ngritur mes besimit dhe agroturizmit: TROSHAN – Fshatrat e Shqipërisë
06/06 18:00
Lura, mrekullia që duhet shpëtuar – Fshatrat e Shqipërisë
30/05 16:51
Fshati që jeton vetëm nga peshkimi, ZOGAJ në Shkodër -Fshatrat e Shqipërisë
23/05 17:13
Fshatrat e LABINOTIT, ku qytetërimet mbulojnë njëri tjetrin – Fshatrat e Shqipërisë
16/05 18:00
Histori përballë detit ” NË QEPARO” – Fshatrat e Shqipërisë
09/05 18:00
Këtë të shtunë “Fshati i malit dhe detit, QEPARO” – Fshatrat e Shqipërisë/ Promo
07/05 19:21
Fshati që mbetet mister në Gramsh, GRABOVA – Fshatrat e Shqipërisë
02/05 18:01
Ndroqi, fshati shekullor dhe kalaja që po harrojmë – Fshatrat e Shqipërisë
25/04 19:30
Divjakë/ Karavasta, një parajsë në kohë pandemie – Fshatrat e Shqipërisë
18/04 18:01
“Divjaka në sfidë me Covid-19”, kthen nesër në Top Channel “Fshatrat e Shqipërisë”
17/04 19:50
Fshati ku jetonin mbretërit, Mokra e Pogradecit – Fshatrat e Shqipërisë
07/03 18:01
Historia e një fshati trimërie dhe bese, Zogjaj i Bulqizës – Fshatrat e Shqipërisë
29/02 18:00
Fshati “Asim Zeneli”, thesari i Gjirokastrës – Fshatrat e Shqipërisë
22/02 18:00