Aty ku qan kabaja, në “Leusë” të Përmetit – Fshatrat e Shqipërisë
09/11/2019 18:00

Ilnisa Agolli, kësaj here na çon në fshatin Leusë të Përmetit. Vetëm 1.2 km nga qyteti i luleve, ky fshat ngjan thuajse i braktisur. Një ndjesi që zvogëlohet kur bujt në ato pak shtëpi që kanë mbetur aty. Banorët janë aq të dashur dhe ti sakaq veç ajrit të pastër dhe bukurive natyrore, mbushesh gjithë dashuri. Buzë fshatit Leusë ndodhet edhe kisha e Shën Mërisë. Pjesa e përparme e saj është si manastir, ndërsa vetë kisha si tempull e cila rrethohet nga tre përrenj të mëdhenj që dalin nga malet dhe derdhen në lumin Vjosa, prej ku do të bëj edhe rafting duke përshkruar peisazhin turistik dhe sportiv të tij. Një aventurë e bukur në Leusë. Një fshat që duhet patjetër të vizitohet.

Dy fshatrat romantik në Shkodër, SHIROKË DHE ZOGAJ – Fshatrat e Shqipërisë
23/05 17:13
Fshatrat e LABINOTIT, ku qytetërimet mbulojnë njëri tjetrin – Fshatrat e Shqipërisë
16/05 18:00
Histori përballë detit ” NË QEPARO” – Fshatrat e Shqipërisë
09/05 18:00
Këtë të shtunë “Fshati i malit dhe detit, QEPARO” – Fshatrat e Shqipërisë/ Promo
07/05 19:21
Fshati që mbetet mister në Gramsh, GRABOVA – Fshatrat e Shqipërisë
02/05 18:01
Ndroqi, fshati shekullor dhe kalaja që po harrojmë – Fshatrat e Shqipërisë
25/04 19:30
Divjakë/ Karavasta, një parajsë në kohë pandemie – Fshatrat e Shqipërisë
18/04 18:01
“Divjaka në sfidë me Covid-19”, kthen nesër në Top Channel “Fshatrat e Shqipërisë”
17/04 19:50
Fshati ku jetonin mbretërit, Mokra e Pogradecit – Fshatrat e Shqipërisë
07/03 18:01
Historia e një fshati trimërie dhe bese, Zogjaj i Bulqizës – Fshatrat e Shqipërisë
29/02 18:00
Fshati “Asim Zeneli”, thesari i Gjirokastrës – Fshatrat e Shqipërisë
22/02 18:00
Fshati që nuk është braktisur kurrë, Rabdisht i Peshkopisë – Fshatrat e Shqipërisë
15/02 18:00
Sinica, fshati që ka mall për njerëzit – Fshatrat e Shqipërisë
08/02 18:01
Frashëri, fshati që dha shumë dhe s’mori asgjë – Fshatrat e Shqipërisë
01/02 18:01
Drobonik, ballkoni i harruar i Beratit – Fshatrat e Shqipërisë
25/01 18:00
Pllanë e Lezhës, fshati që fsheh një qytet ilir – Fshatrat e Shqipërisë
18/01 18:00
Derviciani, fshati që refuzon shqipen – Fshatrat e Shqipërisë
11/01 18:00
Dardha – Me bukuri, kulturë e shpirt njerëzor – Fshatrat e Shqipërisë
28/12 18:00
Fshatrat e Shqipërisë – “Vajzë”, historia e një fshati në labëri
22/12 18:43
Fshatrat e Shqipërisë – “Vajzë”, historia e një fshati në labëri
21/12 18:00