Banka Botërore ka autorizuar Korporatën Elektroenergjetike Shqiptare të përdorë fondin 23 milionë euro për të blerë energji nga importi. Menjëherë pas autorizimit, KESH hapi zyrtarisht tenderin, duke i bërë thirrje kompanive private të paraqesin ofertat.
OSHEE ul humbjet, rrit me 4.2 përqind arkëtimet e faturave OSHEE ul humbjet, rrit me 4.2 përqind arkëtimet e faturave
Sipas Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë, për periudhën janar-korrik arkëtimet u rritën me 4.2% krahasuar me vjet.

BERZH: 50% e shqiptarëve duan demokraci, 31 % duan sistem autoritar BERZH: 50% e shqiptarëve duan demokraci, 31 % duan sistem autoritar
Sipas Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, 31% e shqiptarëve preferojnë më shumë një sistem autoritar qeverisjeje sesa demokracinë. 

Rriten të ardhurat. 15 mld lekë më shumë në 7 muaj Rriten të ardhurat. 15 mld lekë më shumë në 7 muaj
Të ardhurat e qeverisë u rritën 6.4 për qind në 7 muajt e parë të vitit, krahasuar me të njëjtën periudhë të 2016-s. Ministria e Financave raportoi se, për periudhën Janar-Korrik buxheti i shtetit arkëtoi 248.3 miliardë në total, ose 15 miliardë lekë më shumë sesa një vit më parë.

Emigrantë e biznesmenë. Shqiptarët në Itali kanë hapur 32 mijë biznese Emigrantë e biznesmenë. Shqiptarët në Itali kanë hapur 32 mijë biznese
Emigrantët shqiptarë që jetojnë në Itali zotërojnë rreth 32 mijë biznese. Të dhënat janë bërë publike nga Unioni i Dhomave italiane të Tregtisë, në raportin vjetor mbi ecurinë e ndërmarrjeve të huaja.

INSTAT: Eksportet rriten me 12.9 për qind INSTAT: Eksportet rriten me 12.9 për qind
Kompanitë shqiptare eksportuan 158 miliardë lekë mallra në periudhën janar-korrik të këtij viti. Sipas INSTAT-it, krahasuar me një vit më parë eksportet janë zgjeruar me 18 miliardë lekë, ose 12.9 për qind.

Thatësira ndryshon buxhetin. 40 mln USD për enegjinë e zjarret Thatësira ndryshon buxhetin. 40 mln USD për enegjinë e zjarret
Thatësira e gjatë e ka detyruar qeverinë të ndërhyjë për të ndryshuar buxhetin e shtetit. Top Channel zbardh aktin normativ të Ministrisë së Financave, i cili ndryshon buxhetin e këtij viti veçanërisht në dy zëra: mbështetjen për energjinë dhe fondin rezervë.

Shiten 200 mijë ton naftë Shiten 200 mijë ton naftë
Albpetrol do të shesë 200 mijë tonë naftë bruto brenda këtij muaji, në një ankand vlera e të cilit mund të arrijë mbi 45 milionë dollarë. Ankandi, i cili përbën shitjen më të madhe të naftës nga kompania shtetërore është njoftuar nga Ministria e Energjisë.

Investimet e huaja në Shqipëri, sa 30% e totalit Investimet e huaja në Shqipëri, sa 30% e totalit
Sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuara, investimet e huaja direkte janë bërë përcaktuese për ecurinë e ekonomisë shqiptare.

INSTAT: Ulet TVSH-ja, por fitojnë hotelet INSTAT: Ulet TVSH-ja, por fitojnë hotelet
Ulja e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar për sektorin e turizmit nuk solli çmime më të lira për qytetarët. Përfundimi konfirmohet nga Instituti i Statistikave.

Situata ekonomike, KE: Shqiptarët, optimistë Situata ekonomike, KE: Shqiptarët, optimistë
Sipas Komisionit Europian, pjesa më e madhe e shqiptarëve mendojnë se situata ekonomike e vendit është e mirë. Përfundimi ka dalë nga një vrojtim, i kryer nga eurobarometër, për llogari të Komisionit Europian.

“Airbnb”: Shqipëria, më e lira në Europë pas Maqedonisë “Airbnb”: Shqipëria, më e lira në Europë pas Maqedonisë
Shqipëria është vendi i dytë në Europë me çmimet më të lira të hoteleve. Ky është rezultati i një renditjeje të përpiluar nga “Airbnb”, platforma më e madhe “online” për shërbimet e akomodimit.

KLSH: Birra “Peja” fshehu taksat. Mbi 1.7 mln dollarë dëm shtetit KLSH: Birra “Peja” fshehu taksat. Mbi 1.7 mln dollarë dëm shtetit
Kontrolli i Lartë i Shtetit zbulon se birra “Peja” ka mashtruar autoritetet doganore të Shqipërisë duke fshehur mbi 1.7 milion dollarë taksa.

Abuzimet tek ALUIZNI dhe Hipoteka, KLSH: Dëmi 18 mln euro Abuzimet tek ALUIZNI dhe Hipoteka, KLSH: Dëmi 18 mln euro
Abuzimet e administratës publike me pronat në katër vitet e fundit kapin shifrën 2.4 miliardë lekë, ose 18 milionë euro.

Hapet tenderi për rrugën e Arbrit Hapet tenderi për rrugën e Arbrit
Qeveria ka hapur zyrtarisht tenderin për ndërtimin e rrugës së Arbrit. Ministria e Transporteve publikoi në faqen e Agjencisë së Prokurimeve njoftimin i cili fton kompanitë e interesuara të paraqesin ofertat për veprën që lidh Tiranën me Dibrën.

Kriza energjetike, fatura 5 miliardë lekë Kriza energjetike, fatura 5 miliardë lekë
Kriza energjetike do të ketë pasoja financiare për buxhetin e shtetit, por sipas Ministrisë së Financave ato janë të përballueshme dhe nuk do të çojnë në rritje të borxhit.

Kriza energjetike, hapen procedurat për ta blerë gjatë gushtit Kriza energjetike, hapen procedurat për ta blerë gjatë gushtit
Rritja e konsumit të energjisë e ka detyruar operatorin e shpërndarjes të blejë energji shtesë për të përballuar furnizimin e konsumatorëve.

Tatimet, paralajmërim për bizneset: Paguani taksat Tatimet, paralajmërim për bizneset: Paguani taksat
Sipas Drejtorisë së Tatimeve, një pjesë e hoteleve, restoranteve apo bizneseve të tjera të lidhura me turizmin fshehin taksat, duke punuar në informalitet.

Veshjet, më të lira në korrik, por çmimet e ushqimeve rriten Veshjet, më të lira në korrik, por çmimet e ushqimeve rriten
Inflacioni për muajin korrik shënoi 2 për qind, raporton Instituti i Statistikave me një rënie të papërfillshme krahasuar me qershorin. Ndërkohë, edhe krahasuar me një vit më parë ndryshimi është i vogël.

Konçesionet e hidrocentraleve, 2 në Grabovë dhe një në Mat Konçesionet e hidrocentraleve, 2 në Grabovë dhe një në Mat
Ministria e Energjitikës ka shpallur fituesit për dhënien me konçesion të tre hidrocentraleve të vegjël.

Fierza drejt pikës së krizës. Mbi 80 përqind e energjisë po importohet Fierza drejt pikës së krizës. Mbi 80 përqind e energjisë po importohet
Gati 80 përqind e energjisë elektrike që hidhet aktualisht në rrjet vjen nga importi. Thatësira e tejzgjatur ka shterruar nivelin e Fierzës, që të hënën zbriti nën kuotën më të ulët të shfrytëzimit dhe po prodhon me kapacitet minimal.

Përmbaruesit kundër bankave, mbrojnë ministrat për tarifat e reja Përmbaruesit kundër bankave, mbrojnë ministrat për tarifat e reja
Pas komenteve të Shoqatës Bankave, që i cilësoi tarifat e reja të përmbarimit si abuzive, kanë reaguar përmbaruesit.

Ekonomia shqiptare, sërish notë pozitive nga Moody's dhe S&P Ekonomia shqiptare, sërish notë pozitive nga Moody's dhe S&P
Dy agjencitë prestigjioze të vlerësimit të riskut të kreditit të ekonomive në të gjithë botën, kanë konfirmuar vlerësimin e tyre pozitiv me parashikim të qëndrueshëm për ekonominë shqiptare, duke u bazuar ne arritjet e shënuara në drejtim të konsolidimit fiskal, trajektoren rënëse të borxhit publik, progresin e reformave strukturore dhe përshpejtimin e rritjes ekonomike.

TAP, pas tokës në det. Mbyllen gjysma e punimeve TAP, pas tokës në det. Mbyllen gjysma e punimeve
Gati gjysma e punimeve për ndërtimin e gazsjellësit Trans-Adriatik në Shqipëri ka përfunduar. Këto dy vite përbëjnë fazën më intensive të projektit dhe do të injektojnë në ekonominë shqiptare rreth 800 milionë euro në total.

Pushimet e europianëve, Eurostat: Një në 3 familje s’i përballojnë dot Pushimet e europianëve, Eurostat: Një në 3 familje s’i përballojnë dot
Pushimet konsiderohen luks, jo vetëm për shqiptarët, por edhe për një pjesë të familjeve në vendet e zhvilluara europiane. Sipas Institutit Europian të Statistikave, një në 3 familje europiane e kanë të pamundur ekonomikisht të përballojnë një javë pushime larg shtëpisë.

Pushimet, luks për shqiptarët. INSTAT: Një familje, 8.100 lekë në vit Pushimet, luks për shqiptarët. INSTAT: Një familje, 8.100 lekë në vit
Sipas Institutit të Statistikave, në vitin 2015 familjet shqiptare shpenzuan 6.1 miliardë lekë, ose rreth 45 milionë euro për pushime. Shifra është llogaritur nga anketa e buxhetit të familjeve dhe përfshin si shpenzimet për pushime brenda vendit, ashtu dhe ato për udhëtime jashtë.

“Nota” për ekonominë shqiptare: Stabël, priten reforma “Nota” për ekonominë shqiptare: Stabël, priten reforma
Dy agjencitë e vlerësimit financiar ndërkombëtar, “Standard & Poor's”, “Moody's” kanë mbajtur të pandryshuar vlerësimet e tyre për Shqipërinë përkatësisht në B+ e parë dhe B1 e dyta, me perspektiven e një ekonomie stabël.

Ulen kreditë e këqija, BSH: Ranë në nivelin më të ulët në 6 vjet Ulen kreditë e këqija, BSH: Ranë në nivelin më të ulët në 6 vjet
Kreditë e këqija ranë për të nëntin muaj rresh duke zbritur në nivelin më të ulët në gjashtë vjet. Të dhënat zyrtare nga banka e Shqipërisë tregojnë se në qershor niveli i huave të pakthyera në banka zbriti në 15.58 për qind, nga 15.86 për qind që ishte në maj.

Tarifat e përmbarimit, denoncohen “teknikët”;  Bankat i drejtohen FMN e BB Tarifat e përmbarimit, denoncohen “teknikët”;  Bankat i drejtohen FMN e BB
Sipas shoqatës së bankave vendimi i ministrit të Drejtësisë dhe asaj të Financave që dyfishon tarifat e shërbimit përmbarimor është abuziv, joprofesional dhe buron nga motive të dyshimta.

Sejko: Performanca ekonomike, ok. Rritja ekonomike, më e lartë Sejko: Performanca ekonomike, ok. Rritja ekonomike, më e lartë
Ekonomia shiptare ka performuar mirë në 6-mujorin e parë, sipas Bankës së Shqipërisë. Madje, guvenatori Gnt Sejko tha se rritja do të jetë më e lartë se pritshmëritë dhe për këtë arsye parashikimet do të ndryshojnë.

Energjia diellore, përcaktohet çmimi i blerjes nga shteti Energjia diellore, përcaktohet çmimi i blerjes nga shteti
Energjia e prodhuar nga impiantet diellore me fuqi deri në 2 mega do të blihet nga shteti me çmimin 100 euro për megavat. Enti Rregullator ka miratuar tarifat, me të cilat shteti është i detyruar të blejë energjinë e prodhuesve privatë, jo vetëm për panelet diellore, por edhe për parqet eolike.

Investimet në Shqipëri, Greqia e para Investimet në Shqipëri, Greqia e para
Pavarësisht krizës shumëvjeçare Greqia vazhdon të mbetet investitori kryesor dhe partneri baze i ekonomise shqiptare.

Zona e lirë ekonomike, shpallet fituesi për Spitallën Zona e lirë ekonomike, shpallet fituesi për Spitallën
Ministria e Ekonomisë shpalli zyrtarisht fituesin për ndërtimin e zonës së lirë ekonomike në Spitallë. Sipas njoftimit të publikuar në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimeve, zona do të ndërtohet nga bashkimi i shoqërive, “Pelikani”, “The Best Construction” dhe “Vëllezërit Hysa”.

Energji nga dielli. Dy kërkesa për t’i ndërtuar në Elbasan dhe Lushnje Energji nga dielli. Dy kërkesa për t’i ndërtuar në Elbasan dhe Lushnje
Pas hidrocentraleve, tendenca më e re e investimeve private në energjetikë duket se janë bërë panelet diellore.

Sanksionet prekin TAP? Shqetësimi për përplasjet ruso-amerikane Sanksionet prekin TAP? Shqetësimi për përplasjet ruso-amerikane
Ekspertët europianë paralajmërojnë se sanksionet e reja amerikane ndaj Rusisë mund të rrezikojnë projekte të rëndësishme gazi në kontinentin e vjetër.

Energjia, 29,9 mln euro, OSHEE realizon blerjen për muajin gusht Energjia, 29,9 mln euro, OSHEE realizon blerjen për muajin gusht
Importet e energjisë për të përballuar konsumin e muajit gusht do t’i kushtojnë operatorit të shpërndarjes 29.9 milionë euro. OSHE njoftoi se ka përmbyllur blerjen e energjisë për të përballuar konsumin e muajit të ardhshëm.

Tiranë-Elbasan gati në dhjetor, drejt përfundimit 13 km e mbetur Tiranë-Elbasan gati në dhjetor, drejt përfundimit 13 km e mbetur
Autoriteti Rrugor Shqiptar ka një afat të ri për përfundimin e autostradës Tiranë Elbasan. Projekti i nisur që në kohën e qeverisë “Berisha 2” pritet të mbyllet i gjithi në fund të muajit dhjetor.

Infrastruktura, FMN: Shqipëria, në nivele të ulëta Infrastruktura, FMN: Shqipëria, në nivele të ulëta
Fondi Monetar Ndërkombëtar e rendit Shqipërinë si vendin e parafundit për cilësinë e infrastrukturës edhe pse taksapaguesit shqiptarë kanë paguar miliarda euro për investime publike.

Thatësira, më pak energji. Rezervat ujore ulen Thatësira, më pak energji. Rezervat ujore ulen
Thatësira që ka përfshirë vendin ka goditur rëndë sistemin energjetik, i cili bazohet tërësisht në burimet hidrike. Korporata Elektroenergjetike Shqiptare raportoi se prodhimi vendas i energjisë u ul me 26.3 për qind në gjysmën e parë të vitit.

Zgjedhjet nuk e shthurën buxhetin Zgjedhjet nuk e shthurën buxhetin
Të ardhurat e qeverisë u rritën me 105 milionë euro në gjysmën e parë të vitit, pavarësisht fushatës zgjedhore, e cila në të kaluarën është shoqëruar thuajse gjithmonë me tronditjen e buxhetit. Të dhënat zyrtare nga Ministria e Financave tregojnë se për periudhën janar-qershor të ardhurat në buxhet arritën 212 miliardë lekë nga 198 miliardë që ishin një vit më parë.

Borxhi, ulje rekord. Mbërrin në 66.8 perqind. Buxheti me sufiçit Borxhi, ulje rekord. Mbërrin në 66.8 perqind. Buxheti me sufiçit
Borxhi publik i Shqipërisë ra në gjysmën e parë të vitit falë huamarrjes së shtrënguar të qeverisë dhe rritjes së prodhimit kombëtar.

Turizmi, 2.4 herë më shumë. Erdhën 562 mijë turistë Turizmi, 2.4 herë më shumë. Erdhën 562 mijë turistë
Shqipëria duket se po përjeton një tjetër sezon të mirë turistik. Instituti i Statistikave raportoi se numri i shtetasve të huaj që kanë hyrë në Shqipëri për qëllime pushime u rrit me 2.4 herë në gjashtë mujorin e parë të vitit.

Azia, “garë” në Tiranë. Japonia dhe Kina, konkurrencë diplomatike Azia, “garë” në Tiranë. Japonia dhe Kina, konkurrencë diplomatike
Vetëm pak ditë më parë Japonia inauguroi ambasadën e saj në Tiranë. Kësaj ngjarjeje iu kushtua rëndësia maksimale nga Tokio, pasi për këtë ceremoni kishte ardhur ministri i Shtetit për Çështjet e Jashtme, i cili është dhe vëllai i kryeministrit të Japonisë, Shinzo Abe.

“Bitcoin”, rrini larg! Paralajmërimi i Bankës së Shqipërisë “Bitcoin”, rrini larg! Paralajmërimi i Bankës së Shqipërisë
Sipas Bankës së Shqipërisë, fenomeni i qytetarëve që investojnë në para virtuale është i pranishëm edhe në Shqipëri.

Importi i energjisë, KESH do të përdorë 22.4 mln euro Importi i energjisë, KESH do të përdorë 22.4 mln euro
Importet e energjisë në gusht do të mbulohen nga Korporata Elektroenergjitike shqiptare, e cila do të përdorë paratë e Bankës Botërore, një hua prej 22.4 milionë euro parashikuar posaçërisht për import energjie nga KESH-i në kushtet e krizave me thatësirë të zgjatur.

Zona e lirë ekonomike; Spitalla është gati, por ka ankesa Zona e lirë ekonomike; Spitalla është gati, por ka ankesa
Pas shtyrjes me disa muaj, Ministria e Ekonomisë është gati të shpallë fituesin për ndërtimin e zonës së parë ekonomike në Shqipëri. Top Channel ka mësuar se në tenderin për zonën e Spitallës, Komisioni i Vlerësimit të Ofertave ka renditur si ofertën e parë atë të kompanisë 3G.

Kosto e rehabilitimit të hekurudhave i kalon 427 milionë euro Kosto e rehabilitimit të hekurudhave i kalon 427 milionë euro
E gjithë kosto e rehabilitimit të rrjetit hekurudhor shqiptar i kalon 427 milionë euro.

Eksportet në rënie, shkak energjia dhe mineralet Eksportet në rënie, shkak energjia dhe mineralet
Pas 8 muajsh radhazi me rritje të shpejtë, eksportet shqiptare u ngadalësuan në qershor. Instituti i Statistikave raportoi se muajin që lamë pas Shqipëria eksportoi 22.5 miliardë lekë mallra, një shifër kjo thuajse e njëjtë me atë të qershorit të vitit të kaluar.

Lehtësohen kreditë, BSH: Më e lehtë të marrësh kredinë konsumatore Lehtësohen kreditë, BSH: Më e lehtë të marrësh kredinë konsumatore
Në tremujorin e dytë të vitit standardet e kredisë mbeten pothuajse të pandryshuara për biznesin dhe u lehtësuan për individët, raporton Banka e Shqipërisë.

Energjia, duhen 50 milionë euro. Thatësira prek buxhetin e shtetit Energjia, duhen 50 milionë euro. Thatësira prek buxhetin e shtetit
Shqipërisë do t’i duhet të shpenzojë të paktën 50 milionë euro të tjera për të blerë energji elektrike nga importi gjatë dy muajve të ardhshëm.


TEMAT E DITËSMË TË LEXUARAT
TREGJE DHE BURSA
N/A 2424.95
-0.60
-0.02%
FTSE 100 7314.93
-9.05
-0.12%
NASDAQ 6220.0679
+3.5410
+0.0570%
FTSE MIB Index 21679.30
-135.68
-0.62%
CAC 40 5084.92
-29.23
-0.57%
DAX 12064.73
-100.46
-0.83%
HANG SENG 27154.68
+107.11
+0.40%
Nikkei 225 19393.13
-77.28
-0.40%
S&P/ASX 100 4745.70
-17.90
-0.38%

Top Channel 2001 - 2016
Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.